Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Yhdistämme upean tarinan taitoluistelun kauneuteen” – KuLSin jääshow tuo kevääseen Encanton taikaa

Kuopion Luisteluseuran perinteikkäässä keväisessä jääshow’ssa (uppoudutaan) Disney-elokuva Encanton värikkääseen eteläamerikkalaistunnelmaan. Taikatalon maaginen perhe -esityksessä jäälle tulevat sekä seuran taito- että muodostelmaluistelijat.

– Useampi kymmenen meitä jäällä show’n aikana käy. Meitä taitoluistelupuolen kilparyhmäläisiä jo yksinään on yli kolmekymmentä, taitoluistelijoiden tuntivalmentaja Olivia Hentunen kertoo.

Seura järjestää keväisin kauden loppuhuipennuksena esityksen, jonka teemaksi valitaan usein Disney-elokuva. Viime vuonna esityksen teemaksi valikoitui Frozen 2. Tänä keväänä mennään lämpimämpiin tunnelmiin.

– Tarina on todella värikäs, se kertoo taianomaisesta perheestä. Meidän pyrkimyksemme on yhdistää upea tarina taitoluistelun taiteellisuuteen ja kauneuteen. Meidän upeat yksäri- ja muokkarijoukkueemme siirtävät tarinan jäälle, Hentunen kertoo.

Varsinainen suunnitteluprosessi on alkanut jo hyvissä ajoin kauden aikana, mutta vaihde on pistetty silmään toden teolla viimeisten neljän viikon aikana.

– Suunnittelu alkaa kauden aikana siitä, kun päätetään, minkä tarinan tuomme jäälle. Muutamat viimeiset viikot on kisoja, ja niiden jälkeen alamme tuomaan esitystä vihdoin jäälle. Sitä ennen täytyy kuitenkin suunnitella esimerkiksi roolit, kohtauslista, ketkä ovat jäällä missäkin kohtauksessa ja missä kohden, ja niin edelleen.

Taikatalon maaginen perhe -jääshow Olvi Areenalla sunnuntaina 23. huhtikuuta kello 13 ja kello 17.