Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Soile Lahtea esitetään Kuopion kaupunginjohtajan virkaan

Kuopion kaupunginjohtajan virkaan esitetään Soile Lahtea, Kuopion kaupunki kertoo tiedotteessaan. Kaupunginjohtajan viran täytön valmistelutyöryhmä on yksimielinen esityksessään kaupunginvaltuustolle.

HTM, oikeusnotaari Lahti toimii tällä hetkellä Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajana.

Valintaesitys perustuu kokonaisarvioon, jossa on huomioitu viran kelpoisuusehtojen täyttäminen, työ- ja johtamiskokemus, haastattelu sekä erillinen johtaja-arviointi. Kokonaisarvion perusteella Lahti on soveltuvin hakija Kuopion kaupunginjohtajaksi.

Rekrytointiprosessista vastannut, kaupunginhallituksen nimeänä valmistelutyöryhmä toimi myös haastatteluryhmänä. Ryhmään on kuulunut kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajisto sekä jokaisen valtuustoryhmän puheenjohtaja. Asiantuntijana valmistelutyöryhmä on käyttänyt Mercuri Urvalia.

Kaupunginjohtajan virkaan haki 14 henkilöä, minkä lisäksi suostumuksensa jätti kuusi henkilöä, joista yksi on myöhemmin vetänyt suostumuksensa pois. Virkaan haastateltiin yhdeksää henkilöä. Johtaja-arviointeihin kutsuttiin haastatteluiden ja ansiovertailun perusteella Lahti, Anne Sandelin ja Rami Savila, joiden katsottiin parhaiten täyttävän kaupunginjohtajalle asetetut edellytykset.

Kaupunginvaltuusto päättää valinnasta kokouksessaan maanantaina 24. huhtikuuta. Nykyinen kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen jää eläkkeelle 1. elokuuta 2023 alkaen.