Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Lavalla olemme pariskuntana vähän eri roolissa" – Oopperakonsertti Love Story tuo näkökulmia rakkauteen

Perjantaina 5. toukokuuta Kuopion musiikkikeskuksessa kajahtavat rakkauden sävelmät, kun kuopiolaistaustainen sopraano Marjukka Tepponen ja hänen puolisonsa Kevin Greenlaw nousevat estradille Love Story -konsertissa.

Konsertissa lähestytään rakkautta erilaisista näkökulmista.

– On luopumisesta ja intohimosta kumpuavaa rakkautta, mutta myös sisarellista rakkautta. Ohjelmaan on valikoitu sellaisia duettoja ja aarioita, jotka kertovat meidän mielestämme tarinat parhaiten, Tepponen kertoo.

Konsertissa kuullaan esimerkiksi Verdin, Puccinin ja Lehárin tuotantoa. Kuopion kaupunginorkesterin kapellimestarina toimii Alberto Hold-Garrido ja konsertin juontaa Aarno Cronvall.

Oman kumppanin kanssa esiintymisessä on Tepposen mukaan aivan omanlaisensa jännitys. Kun toisen tuntee hyvin, voi tietyllä tapaa myös irrotella vähän enemmän.

– Voi heittää sellaisia kierrepalloja. Kun tunnemme toisemme niin hyvin, on mukava lähteä improvisoimaan ja katsoa, mitä toisesta löytyy.

– Se, mitä lavalla tehdään, ei ole mitään normaalia maanantaista perjantaihin -arkea, vaan pariskuntana pääsee olemaan vähän eri roolissa. Se on tosi mukavaa.

Oopperan ystävien ohella konsertti soveltuu Tepposen mukaan mainiosti myös heille, jotka ovat kiinnostuneita oopperasta mutta eivät ole tulleet vielä lähteneeksi. Pohjatietoa ei tarvitse olla. Illan aikana kuullaan musiikkia esimerkiksi suomeksi, venäjäksi ja italiaksi, mutta juontaja pitää huolen siitä että yleisö pysyy kärryillä.

– Tämä on tehty nimenomaan siitä näkökulmasta, että oopperasta ei tarvitse ymmärtää mitään. Juontojen myötä tunnelmaan ja kunkin kappaleen jujuun pääsee heti mukaan, ja voi vain hakea hyvän asennon ja nauttia.