Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanssii ja Soi tuo torille tanssiteltan – ”Festareilla katsotaan tanssia, nyt on paikka tanssia itsekin”

Kuopio Tanssii ja Soin torin ohjelma saa tänä kesänä uusia elementtejä. Perinteisen ohjelman lisäksi tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä, kilpailumuotoinen karnevaalikulkue päättyy torilavalle, minkä ohella torille nousee festivaalin ajaksi tanssiteltta.

–  Se on rento kohtaamispaikka. Tarkoitus ei ole, että teltassa olisi suuria esityksiä, vaan pienempää päiväkohtaista ohjelmaa kuten taiteilijaesittelyitä sekä iltaohjelmaa kuten bileitä, Kuopio Tanssii ja Soi ry:n toiminnanjohtaja Salima Peippo kertoo.

Teltta on asiakaspalautteen peruja. Peippo kertoo, että järjestäjät ovat kuulleet sekä tapahtumakävijöiden kanssa keskustellessaan että kirjallisesti toiveita siitä, että festivaaleilla olisi paikka, johon kokoontua viettämään aikaa ja keskustelemaan esityksistä. Teltta nousee torille ravintola Piazza Italian yhteyteen.

– Uskon, että teltta madaltaa festareille osallistumisen kynnystä. Tanssii ja Soi on muutakin kuin esitysten katsomista, ja uskon teltan vaikuttavan kokonaiskokemukseen.

Teltassa on festivaalia varten laadittu Tanssii ja Syö -menu sekä RPS Brewingin ja Lignell & Piispasen räätälöimät nimikkojuomat.

Teltassa on Peipon arvion mukaan tilaa noin sadalle kävijälle. Pöytien lisäksi teltassa on avointa tilaa, mikäli kävijöitä kutkuttelee päästä itsekin pistämään jalalla koreasti.

– Festivaalin aikana katsotaan tanssia, mutta nyt on erillinen tila tanssia myös itse jos niin tahtoo.

Teltan ohjelma elää vielä matkalla kohti kesäkuuta, mutta tilassa on määrä järjestää tapahtumaviikon aikana muun muassa kahdet Elämänlämpö-päivätanssit Matti Halmetvaara Trion tahtiin.

Jokaisella päivällä on oma yhteistyökumppaninsa, jonka kanssa päivän teema on mietitty. Esimerkiksi sunnuntai 18. kesäkuuta keskittyy nuoriin, jolloin ohjelmassa on muun muassa breakdance-työpaja.

Piazza Italian yrittäjä Filippo Facciolo kertoo tekevänsä ensimmäistä kertaa yhteistyötä Tanssii ja Soin kanssa.

– Onhan tämä vähän jännittävää – haluan, että tämä onnistuu ja että festareista tulee meidän osaltamme täydelliset. Tarkoitus on tarjota ihmisille kaunis paikka, missä voi viihtyä ja nauttia festivaaleista, Facciolo summaa.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 14.–20. kesäkuuta.