Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osuma Weekend tuo Bellanrantaan padelia, musiikkia ja seikkailupisteitä – Erikoisuutena järvelle rakentuva esiintymislava

Kuopion Bellanranta tulvahtaa täyteen padelia ja elävää musiikkia loppuviikosta Osuma Weekend -festivaalin myötä. Perjantaina 26. ja lauantaina 27. toukokuuta järjestettävä tapahtuma järjestetään nykymuodossaan ensimmäistä kertaa – sen edeltäjä oli viime vuonna pidetty Padel Spring Break, josta lumipallo lähti tapahtumapäällikkö Tatu Säisän mukaan vyörymään.

– Ajattelimme, että kun on niin hyvä aihio isommallekin tapahtumalle niin annetaan pyörien pyöriä.

Osuma Weekendin ohessa on lauantaina kello 10–15 maksuton Osuma Seikkailu -lastentapahtuma. Alueen yritykset, urheiluseurat ja muut toimijat ovat järjestäneet lapsiperheille ilmaisohjelmaa. Alueella on aktiviteettipisteitä, joilta kerätään leimoja.

– Kun on kuusi leimaa, osallistuu arvontaan. Pisteissä on esimerkiksi trampoliiniparkkiin liittyvä hyppyrasti, vesipuisto, kartinghallissa on ajosimulaattoriin liittyvä piste ja niin edelleen. Bellanrannassa on niin paljon toimijoita, että meillä on tässä tosi hyvä kattaus, Säisä hehkuttaa.

Osuma Weekendissä järjestetään sekä Cupra Finnish Padel Cup -osakilpailu että hupiturnauksia. Osakilpailu on Suomen Padelliiton alainen valtakunnallinen kilpailu, johon osallistuvat Suomen parhaat padelinpelaajat. Sekä osakilpailua että hupiturnauksia pääsee katsomaan. Osakilpailu pelataan Padel Club Finlandin hallilla Bellanrannassa, hupisarjat puolestaan Kumpusaaren Billebeinossa sekä Toivalan Padel Visionissa.

FPC-osakilpailu näytetään myös Ruudussa ja is.tv:ssä.

Lavalle nousevat perjantaina Keki, Isaac Sene ja Sexmane, lauantaina puolestaan Pihlaja, Happoradio ja Mikael Gabriel. Artistit esiintyvät järvelle rakentuvalla lavalla, joka rakennetaan tämän viikon aikana.

– Lavan yhteydessä on kaksi saunalauttaa, jotka toimivat artistien backstagena. Tarkoitus on, että hekin saavat vähän erilaisen paikan hengailla kuin perinteinen backstagehuone, Säisä kertoo.