Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Tulossa on jotain ennenkuulumatonta” – Nuori Kulttuuri Festival tuo monitaiteisen tapahtuman kulttuurin harrastajille

Nuori Kulttuuri Festival tuo nuoret taideharrastajat etualalle 25.–27. toukokuuta. Joka toinen vuosi eri puolilla Suomea kiertävä festivaali järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa nykyisessä muodossaan monitaiteisena, kertoo kulttuurituottaja Jussi Kaijankangas.

– Meillä Nuoressa kulttuurissa on järjestetty aikaisemmin festareita yksittäisten taiteenlajien ympärille, esimerkiksi Kuopiossa oli muistaakseni vuonna 2008 tanssin valtakunnallinen tapahtuma. Nyt kuitenkin tuomme useita taiteenlajeja saman sateenvarjon alle – tästä vuodesta tulee jotain uutta ja ennenkuulumatonta, Kaijankangas taustoittaa.

Torstaina alkava festari on suunnattu 13–29-vuotiaille taidetta ja kulttuuria harrastaville nuorille, mutta Kaijankangas vakuuttaa myös sitä nuorempien ja vanhempien olevan tervetulleita. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Nuori Kulttuuri Festivalin ohjelmakartta löytyy kätevimmin mobiilisovelluksesta Eventos Mobile, mistä sitä pääsee tarkastelemaan pin-koodilla 7676.

Festivaalin aikana tapahtumaa järjestetään ympäri Kuopion keskustaa. Järjestämässä on useita eri tahoja eri taide- ja kulttuurikentiltä.

Ohjelmistossa on muun muassa sateenkaaripinssien tekemistä, graffitityöpaja, lavarunoutta, improkurssi, skeittitapahtuma, sarjakuvapaja ja kuopiolaisen Nekoconin ja raahelaisen Kazeconin yhteistyönä järjestämä Minicon. Täyden ja ajankohtaisimman ohjelma- ja paikkalistauksen näkee festivaalin mobiilisovelluksesta.