Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiolainen Emmi-Lotta Kauppila pääsi Au pairit Etelä-Afrikassa -tv-sarjaan 300 hakijan joukosta – Kuvauskuukaudet olivat huikea itsetuntomatka

Emmi-Lotta Kauppila, 23, ystävien kesken Emppu, kuplii ehtymätöntä energiaa. Tästä iloisesta visertäjästä tuli tosi-tv-tähti sarjaan Au Pairit Etelä-Afrikassa. Sarjaan haki 300 nuorta, joista neljä pääsi kuvauksiin. Kuvaukset kestivät lähes 3 kuukautta viime lokakuusta joulukuuhun. Sarja käynnistyi Ylellä 17. toukokuuta.

Aluksi Emppu oli epäröinyt hakemista. Emppu kyseli itseltään, oliko hän jo liian vanha sarjaan. Suorituskeskeisen naisen mieltä painoi se, ettei hänellä ollut selvää kuvaa tulevasta elämästä tai toiveammattista. Elämäntilanne oli kuitenkin otollinen seikkailulle. Parisuhde oli päättynyt ja matkustelu oli aina kiehtonut.

Näissä tunnelmissa valitsijoille lähti video ja kirjallinen hakemus. Raati haastatteli etänä ehdokkaita formaattiin.

Lopulta 10 ehdokasta kutsuttiin Helsinkiin ja psykologisiin testeihin. Emppu esiintyi omana savolaisena versionaan ja päätti unohtaa kuvauksissa kamerat ja mikit.

– Olen ylpeä savolaisuudestani ja puhua pälpätin haastatteluissa mitä mieleen juolahti. Kameran edessä jutustelin kuin kenelle tahansa kaverilleni. Ei itseään kannata ottaa liian vakavasti, nauraa Emppu.

Sarjassahan kuuluu olla draamaa. Ensimmäisessä perheessä Empunkin päässä pyörivät rankat ajatukset.

Oli siistiä huomata, että olen älyttömän hyvä au pair ja jopa ylitin itseni lasten kaitsijana.

Varakkaalla perheellä oli uima-allas ja muuta luksusta, mutta ilmapiiri perheen äidin kanssa oli jännittynyt. TV-katsojalle ei välttämättä selviä, miten koville Emppu todellisuudessa joutui. Töitä oli paljon.

– Perheen isä ja äiti tekivät pitkiä päiviä ja yksi heidän lapsistaan oli kuuro. Erityislapsen kanssa oli ylivoimaisia kommunikaatio-ongelmia, vaikka meidän välille kehittyi vahva suhde. Itkin päivittäin enemmän kuin koskaan elämäni aikana.

Emppu tunsi itsensä huonoksi au pairiksi. Tilanne kärjistyi muutaman viikon jälkeen ja hän halusi vaihtaa perhettä.

Uudessa perheessä muutos oli suuri. Jo tulopäivänä perhe toivotti hänet näyttävästi tervetulleeksi.

Pihalla luki jättimäisessä plakaatissa: ”Welcome Emmi-Lotta”.

– Oli siistiä huomata, että olen älyttömän hyvä au pair ja jopa ylitin itseni lasten kaitsijana.

Kuvauskuukaudet olivat huikea itsetuntomatka. Entisenä jalkapalloilijana Emppu kesti pitkään olosuhteita. Hän oli pelannut nuorempana ikäkausimaajoukkueissa ja isosiskonsa Anni-Maija ”Anttu” Kauppila pelaa vieläkin KuPSin liigajoukkueessa.

– Minulla oli identiteettikriisi, kun lopetin pelaamisen. Minustakin piti tulla futari niin kuin isosiskostani. Kurinlaisesta treenistä oli hyötyä au pairin työn vaikeina hetkinä. Pelikentillä kasvaa ihmisenä. Myös au pairina testataan suhdetta erilaisiin ihmisiin.

Savolaistyttö pärjäsi mainiosti englannilla eteläafrikkalaisessa arjessa.

– Mun enkku jännitti aluksi älyttömästi, kun siihen lisätään vielä pieni savolainen twisti. Mut hei, kyllä mua ymmärrettiin!

Emppu sanoo, että hänen elämässään on aina vauhtia, asuipa hän missä maailmankolkassa tahansa.

– Minua ei ole luotu löhöilemään. Kun painan Kuopiossa aamulla oven kiinni, palaan kotiin vasta iltamyöhään.