Paikallisliike valtaa jälleen Kuopion

Mirva Mäkisen teos: Ajan ja paikan ulottumattomissa. Tanssijana Tuomas Juntunen (kuvassa). Teos esitetään 16.6. kello 19 Savilahden luolastossa. Kuva: Mikko Mäntyniemi

Festivaali levittäytyy ympäri kaupunkia.

Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen kevätkauden päättää perinteisesti Paikallisliike-festivaali. Tämän vuoden festivaali järjestetään 13.–16.6. ja festivaalilla voi kokea mielenkiintoisia tanssielämyksiä ITAK:n kotinäyttämön SOTKUN lisäksi paikkasidonnaisissa teoksissa ympäri Kuopiota.

Tämän vuoden Paikallisliikkeessä on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua dystooppiseen piknikkiin, hurmioitua hyppynarukoreografiasta, nähdä kokeellista nykytwerkiä ja saada henkilökohtainen teoslahja.
Festivaaliohjelmiston valinnoista vastaa ITAK:n taiteellinen johtaja Jaakko Toivonen ensimmäistä kertaa toimikaudellaan. Samaan aikaan Paikallisliikkeen kanssa järjestetään tanssin alan suurin Kiertoliike -ammattilaisfoorumi.
– Luvassa on hyvin monipuolinen festivaali. Teoksia on mielenkiintoisissa ja yllättävissä paikoissa kuten Savilahden luolissa, jonne kulkee ilmainen katujuna. Sitten on romanttista huvimajaa, VR:n konepajalla on yksi teos ja toki keskustassa ja Sotkulla on myös esityksiä, kertoo tuottaja-tiedottaja Maijariitta Karhulahti.

Karhulahti kertoo, että VR:n konepajoilla nähtävissä Dirty Monkey ja Savilahden luolastossa Ajan ja paikan ulottumattomissa -teoksissa luodaan uutta maailmaa ja miljöötä uuteen tilaan.
– Molemmissa teos rakentuu yleisön edessä ja Dirty Monkeyhin pitäisi pääsymaksun lisäksi tuoda käytöstä poistettu vaatekappale.
Ajan ja paikan ulottumattomissa -teoksen idea on eri asioiden pyöriminen ja pyörivä liike sekä toisteinen ääni. Dirty Monkey on oodi käsityöläisen työstövaiheelle, tekemisen ääntä ja liikettä sen prosessivaiheessa.

Paikallisliikefestivaali tuotetaan yhteistyössä Tanssin talon ja 50-vuotis juhlavuottaan viettävän Kuopio tanssii ja Soi -festivaalin kanssa. Ohjelmistoon on haettu teoksia avoimella haulla ITAK:n toiminta-alueelta Pohjois-Savosta, Etelä-Savosta ja Pohjois-Karjalasta.

  • Paikallisliike-festivaali 13.–16.6. ympäri Kuopiota. Myös ilmaistapahtumia. Tarkka ohjelma: www.itak.fi