Palkittu NNS soittaa hyväntuulista gospelia

NNS:ssä soittavat Jesse de Jong, Tuomas Uusitalo, Niilo Muje ja Pekka Sormunen. Kuva: Aino Kurkinen

Gospelin Suomen mestari keikalla Kuopiossa.

Gospelin hallitseva Suomen mestari, NNS-yhtye saapuu kevätkiertueellaan myös Kuopioon. Yhtye on viiden opiskelukaveruksen muodostama kokoonpano, joka soittaa elävällä musiikilla höystettyä räppiä.
– Eli esitämme menevää ja hyväntuulista räppiä, kiteyttää bändin laulaja-kitaristi Jesse De Jong.
Muut bändin jäsenet ovat Tuomas Uusitalo, Niilo Muje, Pekka Sormunen ja miksaaja Eeli Harju.
Nuorukaiset tapasivat Suomen Raamattuopiston musiikkilinjalla. Yhtye päätettiin perustaa erään yhteisen soittoillan jälkeen.
– Soittelimme koulun bändikämpässä pitkälle puoleenyöhön. Yksi meistä sitten ehdotti, että mitä jos laitettaisiin bändi pystyyn. Samana iltana syntyi meidän ensimmäinen, Mul ei oo varaa -niminen kappale. Sitä esitämme keikoilla vieläkin.
Yhtye tekee itse omia kappaleita. Pääosan lyriikoista tekee räppäri Tuomas Uusitalo, mutta kappaleiden viimeinen viilaus tehdään koko bändin kesken.

Gospelista kun on kyse, kappaleiden sanoituksissa korostuu uskonnollinen sanoma.
– Kaikissa biiseissämme on hengellinen sanoma. Uskomme, että Jeesus on kuollut syntiemme puolesta ja sitä ilosanomaa haluamme viedä eteenpäin. Mutta kyse ei ole mistään synkistelystä, vaan keikoillamme haluamme pitää hauskaa. Haluamme viestiä, että elämä ei ole niin vakavaa, De Jong sanoo.
Gospelkentällä räppi on jo pitkään ollut suosittua. De Jongin mukaan suomenkielinen räppi taipuukin hyvin juuri gospeliin.
– Räppärimme on tosi taitava sanankäyttäjä.

NNS voitti pari vuotta sitten Tampereella järjestyt gospelin SM-kisat ja pitää titteliä hallussaan edelleen. Yhtyeen jäsenet asuvat Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä ja keikkailevat ympäri Suomea. Keikat sijoittuvat tavallisesti kristillisiin tapahtumiin tai nuorteniltoihin, mutta De Jongin mukaan yhtye on avoin esiintymään lähes missä vaan.
– Voimme ihan hyvin soittaa vaikka klubeilla tai ravintoloissa, jos kutsutaan. Meidän musiikkimme sanoman soisi levittäytyvän laajemmallekin.

NNS Kuninkaankadun Vanhassa Pappilassa 22.3. Ovet avautuvat kello 19 ja soitto alkaa kello 20. Vapaa pääsy.