Palloilusarjoissa vuoronvaihto

Savolaisissa palloilusarjoissa on tapahtunut vuoronvaihto. Talviset jääkiekko, lentopallo ja salibandy ovat siirtyneet jalkapallon ja kohtapuoliin pesäpallonkin tieltä. Jääkiekossa ei tällä kertaa ylletty mitalipeleihin, mutta lähes täysin uudistuneen KalPan otteet olivat liigassa yllättävän väkeviä.

Mitali kuitenkin saavutettiin lentopallossa. Sampo Volleyn pronssiset mitalit eivät aiheuta suinkaan häpeää kovatasoisessa liigassa. Leka Volley pelasi taitojensa mukaisesti tai materiaaliinsa suhteutettuna ehkä hieman alakanttiin. Naisissa Puijo Wolley suoriutui ykkösessä mainiosti. Kun vielä aukesi takaportti liigaan, toivotaan, että anomus menee lävitse.

Eikä myöskään unohdeta lentopallon alasarjoja. Maaningan Mahti porskuttaa ykkösen eturivissä. Muutenkin savolainen lentopallohulluus on positiivisella tasolla. Kärpänen on eturivissä kannustamassa uutta Savo Volleyta kohti maamme lentopallokärkeä. Kysymysmerkkejä fuusioseuran tiellä on vielä monia. Löytyykö talousalueelta tarpeeksi volyymia huippuseuran tarpeiksi? Mitä merkitsee ottelujen ripotteleminen ympäri maakuntaa katsojamääriin? Ainakin Kuopiossa ja Pielavedellä ollaan hieman skeptisiä asian suhteen.

Salibandyssa Welhot yllättivät sijoittumalla heti debyyttikaudellaan ylempään loppusarjaan. Nuorella porukalla on vielä hyvä tulevaisuus edessään. Lajihan on tunnetusti yliopistokaupunkien laji. Toinen yliopistokaupunkien laji on koripallo, jonka Kärpänen haluaisi ehdottomasti kuopiolaiseen lajikirjoon mukaan.

Entä sitten urheilukesä 2018 Savonmaalla. Jalkapalloylpeys KuPS avasi kauden nilkat kitisten, mutta jo HJK-voitto näytti, että oikealla tiellä ollaan. KuPSin materiaalin laajuus takaa, että penkiltä löytyy eri paikoille korvaava pelaaja. Ja kuopiolaisissa nuorissa on voimaa selviytyä aivan kansalliselle ellei kansainvälisellekin huipulle.

Kärpänen toivottaa myös pesäpallolle juoksurikkaita pelejä. Mielenkiintoista on PuPen ja SiiPen välinen kilpajuoksu. Voisiko myös tässä lajissa vielä tapahtua lentopallon tapainen fuusio. Sitähän yritettiin takavuosina, kun sovittiin, että PuPe hoitelee ylintä sarjatasoa ja SiiPe toimii junioreissa kasvualustana. Mutta mitä sitten tapahtui? Vanhat jäärät vänkäsivät vastaan ja SiiPe halusi vielä näyttää närhin värkit. Seurauksena kilpajuoksu, jossa tuskin kumpikaan pääsee katkaisemaan maalinauhaa.

tosikarpanen@hotmail.fi