Pallokissoilla on putoamisriski

Paula Auvinen ja Anni-Maija Kauppila pohdiskelivat syitä, miksi Pallokissat ajautui putoamisvaaraan. Kuva: Ismo Vornanen

Syksyn peleissä panokset ovat suuret.

Vuodesta 2011 Pallokissojen liigajoukkuetta edustaneet Paula Auvinen ja Anni-Maija Kauppila uskovat Pallokissojen selviytyvän putoajan paikalta kuiville liigan alaloppusarjassa. Parhaimmillaan Pallokissat ovat napanneet liigassa SM-pronssimitalin vuonna 2014.

PUTOAMISTAISTELUUN joutumista naiset pitävät herätyksenä. Kaikki alaloppusarjan neljä joukkuetta ovat voitettavissa kaksinkertaisessa sarjassa. Viimeisenä oleva Pallokissat on tasapisteissä toiseksi viimeisen TiPS:n kanssa. Toiseksi viimeinen karsii liigapaikasta divarin kakkoseksi sijoittunutta vastaan. Kolmanneksi viimeinen ONS on 7 pisteen ja neljänneksi viimeinen Ilves 8 pisteen päässä Pallokissoista.
– Divarin taso on selvästi heikompi kuin liigan ja meillä on hyvät mahdollisuudet uusia sarjapaikka myös mahdollisessa karsinnassa. Pian alkavat uramme ja ehkä koko seurahistorian tärkeimmät pelit. Toivomme niihin yleisön tukea, sanoo Kauppila.

VIIMEISESSÄ Honka-pelissä Pallokissat saivat yleisöksi KalPan ja Puijo Wolleyn jäsenistöä.

RESTONOMIKSI valmistuvalla Kauppilalla ja lääketiedettä neljättä vuotta lukevalla Auvisella on kaksi pääsyytä, miksi joukkue ajautui juhannuksen jälkeen vaikeuksiin.
– Juhannuksen tienoilla kokeneita pelaajia jäi sivuun loukkaantumisten takia. Loukkaantuneista Aino Kröger, Neea Berg, Janni Mönkkönen ja minä olemme pian tulossa kokoonpanoon. Nyt on sopivasti vielä sarjatauko toipumista varten.

LOUKKAANTUMISHUOLIEN vuoksi Pallokissat rekrytoi uusia pelaajia kesken pelikauden. Aikaisempien vuosien maajoukkuepelaaja Olga Ahtinen halusi Pallokissoista eurokentille ja vaihtoi siksi PK-35:n joukkueeseen. Maajoukkuepuolustaja Katarina Naumanen muutti Etelä-Suomeen ja HJK:n riveihin, jossa tavoittelee tänä vuonna SM-kultaa. Ahtinen pelaa nykyisin Tanskassa.
– Syystä tai toisesta ei joukkueemme eivätkä yksittäiset pelaajamme ole päässeet omalle tasolleen. Runkosarjan viimeisessä pelissä puolet pelaajistamme on tullut mukaan kesken kauden. Nyt pelaajatilanne näyttää kirkkaammalta, sanoo Auvinen.

Pallokissat aloittaa alaloppusarjan kotiottelulla lauantaina 8.9.