Pannuhuoneella piirretään alastonmallia

Ars-Humulla juhlitaan myös Jukka Nissisen tuoretta levyä. Kuva: Ari Huttunen

Ars-Humu tarjoilee laajan taidekattauksen.

Kuopion kuvataiteilijat ry Ars Libera ja Humu-klubi järjestävät perjantaina yhteisen Ars-Humu tapahtuman Pannuhuone Gust. Raninissa. Illan aikana luvassa on monenlaista taidetta. Yksi osa illan ohjelmaa on kello 18 alkava Drink & Draw-tapahtuma, jossa jokainen paikalla olija pääsee halutessaan piirtämään alastonmallia.
– Kyseessä on kansainvälinen konsepti ja Suomessa sitä on järjestetty isoimmissa kaupungeissa. Kuopiossa järjestimme vastaavaan piirustustapahtuman vuonna 2018 Maljassa. Se oli niin suosittu, että olemme järjestäneet sitä Introssa pari kertaa sen jälkeenkin, Veera Launonen Ars Liberasta kertoo.

Drink & Draw-tapahtumassa malli on yhdessä asennossa eri mittaisia aikoja ja välillä hän pitää taukoa.
– Piirtäjiltä ei vaadita piirustustaitoa, vaan kyse on matalan kynnyksen tapahtumasta. Jokainen voi tulla kokeilemaan, miltä piirtäminen tuntuu. Eikä tarvitse piirtää koko kahta tuntia, vaan voi piirtää vaikka vain muutaman asennon, Launonen sanoo.
Piirrostapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta omat piirustusvälineet tulee ottaa mukaan.

Ars Humu -tapahtumassa on läpi illan esillä myös installaatio, videoteos, veistoksia sekä ääni-installaatio ja terassin lavalla nähdään Taidemanaaja -performanssi.
Elävästä musiikista vastaa levyjulkkareita viettävä Jukka Nissinen & Band sekä kesäkuussa albuminsa julkaissut Bizzarro.

Tapahtuman live-musiikkiosuuden aloittaa häijyn kaunista instrumentaalimusiikkia esittävä Bizzarro. Toisen albuminsa levyjulkkareita Ars-Humulla viettävä Jukka Nissinen valloittaa kuulijansa arkielämän havaintoja ja ilmiöitä käsittelevillä lyriikoillaan.
Yhtyeiden jälkeen lavalla nähdään Taidemanaaja, joka on performanssitaiteen avulla suoritettava taiteellinen pahojen henkien ja voimien karkottaminen. Manaus on kohdistettu Kuopion kulttuuritoimijoiden hyväksi. Teos on taiteilija Timo Kokon ja taiteilija Joonas Jokirannan ideoima performanssi.
Tapahtuman video- ja ääniteoksista sekä installaatioista ja veistoksista vastaavat kuopiolaistaiteilijat Katarina Karppinen, Toni Kuosmanen, Maijariitta Karhulahti ja Sanna Nissinen.

  • Humu-klubi #62 – Ars-Humu, pe 13.9. kello 18 Pannuhuone Gust. Ranin. Ei pääsymaksua.