Parasta paikan päällä

Hoplaa! Tänään on juhlapäivä, piitkästä aikaa. Tänään minua näet potkitaan ja oikein antaumuksella kengitäänkin. Nyt ei sivellä eikä lääpitä, vaan monoa tulee keskelle naamavärkkiä, niin että nappulat vinkuu. Ja voin sanoa, että onhan tuo jo aikakin. Olen nimittäin se pallo, joka osallistuu Turussa tänä iltana pelattavaan Suomen Cupin puolivälieräotteluun hallitsevan Suomen Mestari KuPSin ja hopeajoukkue FC Interin kesken. Sattuneesta syystä futisnäyttämöillä on viime aikoina ollut hieman hiljaisempaa ja hyvä niin, sillä vaikka jotkut toisin väittävät, niin jalkapallona olen kuitenkin vain osa elämää ja sitä elämää tässä on yritetty yhteistuumin näinä vaikeina aikoina vaalia.

Vaan nyt ovat nurmikentät jälleen täyttymässä meitä palloja potkivista pienistä ja hieman isommista lapsukaisista ja tänä iltana Suomen futiskentän katseet kääntyvätkin Turun Veritas Stadionille, missä kaksi viime vuoden suurinta kohtaavat jälleen. Ja tuttuun tapaan, myös panokset ovat viime kohtaamisen tapaan isot. Edellisessä mittelössä Kuopion ja Turun kesken ratkottiin Suomen Mestaruus, tänään panoksena on paikka Suomen Cupin välierissä. Ennakkoon ottelusta on veikattu tasaista, joten luulenpa että saan monoa naamaan kummaltakin joukkueelta ihan tasapuolisesti. Ja jos paremmuudesta ei saada peliajan puitteissa selvyyttä, niin jatkopaikkahan ratkeaa viimeistään, kun allekirjoittanutta potkitaan vuoron perään rankkaripilkulta kohti maaliverkkoja.

Ihanhan tuo illan ottelu tosin wanhaa jännittää, sillä kun tämän pienen kesätauon aikana ei liiemmälti tullut oltua potkittavana, niin nyt hieman arveluttaa, osaanko olla osuttavana vai tuleeko paljonkin hutipotkuja? Tai no potkittiinhan minua ihan itsekseen tauon aikana autotalleissa, puutarhoissa ja potkivatpa innokkaimmat ihan olohuoneissakin, mutta ei se yhtä hauskaa ole kuin joukolla. Joukkuelaji näet. Vaan nyt on mentävä. Illan erotuomari se tuolla jo huutelee ja viittilöi, että meikäläisessä ei olisi muka tarpeeksi ilmaa. Mitähän se aikoo tuolla pumpun piikillä tehdä?

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.