Peijjakas mikä viikonloppu!

14:30 Perinteinen parkkipaikan etsintä Kuopio-hallin pihasta. Täyttä on.
Vuosittainen Peijjaisturnaushan se on jälleen ääriään myöten täynnä futishulluja. Tuossa. Siihen auto ja sisälle.. 14:45 Manageri Longan Jussin perinteinen Vuorisaarna joukkueelle. Paranee kerta toisensa jälkeen. Mikään muu ei kuulemma kelpaa kuin voetto.

No kengät jalkaan ja kentälle.. 15:40 Ottelu ohi ja tasuri tuli. Kriisipalaveri. Puolet joukkueesta ei kuitenkaan kuule ripitystä. Kuopio-hallin baarikarsina nimittäin imaisi osan ukoista jo ennen loppuvihellystä.. 19:35 Saunalla.

Managerin Vuorisaarna jatkuu. Illan aikana hikoillaan päivän futistapahtumat vielä kerran läpi. Fiilinki kohoaa samaa tahtia kuin mallasvarasto tyhjenee. Huomista aamuottelua ei nyt parane ajatella..
22:20 Saunalta ulos ja lanaamaan paikalliset kuppilat maan tasalle.

Jonoja joka ovelle. Tunnetaanko ketään? Ei. Valitaan lyhin jono ja sinne.. 03.45 Nakkikioskilla aivan turakaisena. Hauskaa oli. Paljon tuttuja ja koko ilta futisturinointia. Jostain kyyti kotio ja tyytyväisenä nukkumaan.. 10:00 Tuut, tuut. Helevetin herätys näin aikaisin, juurihan tässä laitettiin pää tyynyyn? Peijjaisten rankin osuus alkamassa. Toisen päivän ottelut edessä. Jalat suli saunan lauteille ja henkikään ei kovin raikkaalle tuoksu.. 10:40 Jollain ihmeellä raahauduttu Kuopio-hallille. Ukot baarikarsinasta kasaan ja kuuntelemaan managerin jo ties monesko Vuorisaarna. Paranee edelleen.

Jälleen saa joukkue sanan ruoskaa ja sanoma säilyy selvänä. Se on joko voetto tai tupenrapinat. Rivit ovat tosin harvenneet, joten yhdellä vaihtomiehelle on tultava toimeen.. 16:30 Pilli soi jo päivän kolmannen ottelun päättymisen merkiksi. Takana on liuta toinen toistaan raskaampia pelejä, mutta joukkue on taistellut kunniakkaasti ihtensä aina finaaliin asti.. 17:30 Finaali käyntiin. Puolet joukkueesta seuraa tapahtumia baarikarsinasta ja toinen puolisko yrittää olla saamatta sydänkohtausta kentällä.. 18:00 Voetto. John Long Team valtaa Peijjaisten ikämiesten sarjan. Onnea Jussi!

Kirjoittaja on KuPSin puujalka. Lähetä palautetta: kolumnit@viikkosavo.fi