Pepulla kohti unelmia

Pari otsikkoa maailmalta: ”Takamuksillaan tienaavat kaksoset pitävät pakaroistaan tiukkaa huolta – yksityiskokki ja 2000 kyykkyä päivässä” ja ”23-vuotias brittinainen lopetti päivätyönsä – tienaa nyt tuhansia seksikkäillä selfieillä”.

Ensimmäinen otsikko viittaa uutiseen, jossa Miriam ja Michelle Carolusin pakarat ovat heidän ensisijainen tulonlähteensä. Niistä naiset pitävät huolta yksityiskokin ja treenin avulla. Toinen otsikko taas viittaa juttuun englantilaisesta Lottie Milesista, joka elää julkaisemalla paljastavia selfieitä.

Kyllä se on niin, että tulonlähteestä on pidettävä huolta, olipa se sitten peppu tai aurauskalusto. Kukaan ei maksa huonokuntoisesta tai viallisesta, saatikka vanhentuneesta tuotteesta eikä huonosta työnjäljestä. Jokainen yrittäjä tietää, että yrityksen lentoon saattaminen vaatii kovaa työtä. Toisilla se vaatii päivittäin 2000 askelkyykkyä ja yksityiskokin, mutta lopussa kiitos seisoo, kuten sanonta kuuluu.

Miriam ja Michelle näyttävät hienoa esimerkkiä nuorille siitä, kuinka tänä päivänä voi tienata hyvät fyffet, ihan vain keskittymällä omaan takapuoleensa. Siitä voi tehdä ihan elämäntyön, josta on mukava kiikkustuolissa kertoilla lapsenlapsille, näyttää valokuvia ja muistuttaa, että myös heillä on mahdollisuus toteuttaa unelmiaan.

Kuolinvuoteella voi sitten kiittää omaa peppuaan kaikesta siitä, mitä se on vuosien aikana elämään tuonut. Vaurautta, vakautta ja rakkautta. Ehkä julkaista myös elämänkerran, jossa kerrotaan inspiroiva tarina ryysyistä rikkauksiin ja muistutetaan, että kuka vain pystyy samaan kun vain riittävästi uskoo itseensä.

”Unelmat ovat vain yhden peppukuvan päässä.”

Kirjoittaja toimittaja.