Perhe saa KuPSin hyökkääjä Ats Purjeen viihtymään Kuopiossa

Ats ja Karin Purje sekä heidän tyttärensä Penelope ja poikansa Ron ovat tuttu näky Hapelähteen puistossa.

Perhe vaikuttaa ammattijalkapalloilijan hyvinvointiin. Karin Purje kertoo, millainen aviomies on Viron maajoukkueen ja KuPSin hyökkääjä Ats Purje.

 

KuPSin virolainen vahvistus Ats Purje (31) näyttää hiukan jurolta. Purje sopii olemuksensa puolesta hyvin suomalaiseen sielunmaisemaan. Hänen vaimonsa Karin Purje (28) näkee miehessään huumorin pilkettä ja huolehtivan isähahmon. Atsin kasvoille pilkahtaa poikamainen hymy, kun vaimo alkaa kertoa, millainen veijari piilottelee pokerinaaman takana.

– Ats on kuin iso lapsi, huumorintajuinen ja leikkisä. Ats on myös hyvä iskä, antaa Karin tunnustuksen miehestään.

Purje on elävä esimerkki, miten perheen läsnäolo ylläpitää ammattiurheilijan hyvinvointia ja pelivirettä. Atsin tunnelmia kentällä nostaa myös se, että perhe seuraa katsomossa, kun isä pistää parastaan Keskuskentän kotiotteluissa.

Tarina alkoi yökerhosta

Atsin ja Karinin tarina alkoi noin 10 vuotta sitten tallinnalaisesta yökerhosta. Hyökkääjä näyttää vaivautuneelta, kun hänen vaimonsa todistaa, että kyse oli rakkaudesta heti ensi tanssista alkaen.

– Kun olimme seurustelleet vuoden, minä aloin pelata Turun Interissä. Oli vuosi 2009. Vasta silloin aloin tajuta, mikä merkitys Karinilla oli elämässäni. Karin tuli raskaaksi ja synnytti Penelopen tammikuussa 2010 Tallinnassa, muistelee Ats Purje.

Kyprokselta Kuopioon

Kaudeksi 2011 koko perhe muutti Kyprokselle Atsin pelihommien perässä. KuPSiin ja Kuopioon Purje siirtyi perheineen ensimmäisen kerran kausina 2012–2014. Vaimo pitää Kuopiota erinomaisena lapsiperhekaupunkina.

– Kun asumme vielä satamassa, kaikki palvelut, uimarannat ja leikkipuistot ovat kävelymatkan päässä. Lasten kavereiden vanhemmista olemme saaneet myös suomalaisia perhetuttuja, jotka eivät liity mitenkään jalkapalloon.

Pelaajien vaimot kavereita

Karin viihtyy lapsineen hyvin Kuopiossa silloinkin, kun mies on pelimatkoilla. Monilla muillakin KuPSin pelaajilla on vaimo ja lapsia kaupungissa. Osa perheellisistä pelaajista on asunut satamassa lähellä toisiaan, mikä on helpottanut yhteydenpitoa.

– Olemme tapailleet näiden vuosien aikana muun muassa Miikka Ilon, Tero Taipaleen ja Jussi Kujalan perheiden kanssa. Arkisin osa vaimoista leikittää yhdessä lapsiaan puistoissa, Ats kertoo.

Lapset oppivat suomea

Karin toivoo, että hänen pojastaan tulee isänsä tapaan jalkapalloilija. Tytär käy ryhmässä, jossa hän harrastaa voimistelua. Tänä kesän Karin ja lapset ovat Kuopiossa vain elokuun loppuun asti. Sen jälkeen Penelopella alkaa koulu Virossa.

– Välillä Penelope osasi paremmin suomea kuin Viroa. Jos Atsilla olisi varmuudella pitkä sopimus KuPSissa, lapset voisivat jäädä kouluun Kuopioon. Kesän ajan olemme asuneet Atsin yhdelle ihmiselle mitoitetussa kaksiossa. Kesällä ollaan kuitenkin paljon ulkona. Toivon, että mieheni pelaisi täällä niin pitkään kuin mahdollista.

Karin on opiskellut lakia kanditutkintoon asti. Työuraansa hän pohtii tarkemmin vasta sitten, kun Ats lopettaa pelaamisen. Nyt Karin viihtyy perheenäidin roolissa. Ats haluaa jatkaa jalkapallon parissa uransa jälkeen agenttina, toimistohommissa tai sitten valmentajana.