Perusjussi

Olihan mittumaari. Ja minä kun luulin, että edessä olisi tavallinen juhannus. Perhe ja eväät pakettiin, hurtat takakonttiin ja Volvon nokka kohti anoppilaa. Hyvää ruokaa, saunaa ja rentoutumista sekä pari huurteista terassilla. Tai no näinhän se aluksi menikin, mutta joskus hyväkin suunnitelma voi muuttua vieläkin paremmaksi. Tällä kertaa se tarkoitti kolmien juhannuskemujen mahtumista yhden vuorokauden sisään.

Original Sukeva. Pienen pieni paikkakunta Iisalmesta pohjoiseen järjestää vuosittain tapahtuman nimeltään Original Sukeva. Tapahtuma-alue, kisailuja ja toimintaa sekä kansainvälisen tason esiintyjiä. Eli kunnon monipäiväinen kylätapahtuma, jonka pääesiintyjä oli itse teknokuningatar Pandora. Oma roolini kemuissa oli olla rangaistuslaukauskisan maalivahtina. Torjuntaprosentti alle 15, joten eihän se nyt urheilullisesti putkeen mennyt, mutta olihan ainakin hauskaa. Kisan vei muuten ennakkosuosikki PK-37 joukkue, jonka kapteeni Jani Vidgren upotti finaalissa kait uransa ensimmäisen voittopilkun sisään. Jos ensi kesänä olette Sukevan suunnalla juhlien aikaan, niin suosittelen.

Vieremän Ravit. Sukevalta matka jatkui suorilta kohti Vieremää ja juhannusraveja, joista emännän kanssa olemme haaveilleet jo useamman vuoden. Viime juhannuksena olimme jo niin lähellä, että kuuntelimme ravitapahtuman Radio Sandelsista, mutta tänä vuonna oli itse live-vierailun aika. Aurinkoa, artisteja, hevosia, hevoshulluja ja tietenkin iso pino Toto-lappuja. Kymmenen lähtöä, joista kuuden voittajat oikein. Seuraavana aamuna isoin odotuksin R-kioskille lunastamaan voittoja. Voi sitä onnea ja auvoa kun 40 euron veikkauksilla sai 30 euron potin. No ainakin tapahtuma oli mahtava sekä keli ja makkarat kuumia.

Koljonvirran Juhannus. Ravien jälkeen oli tarkoitus suunnata jo kohti Iisalmea ja anoppilaa, mutta paluumatkalla saimme vielä päähänpiston liittyä mukaan iloiseen ryhmään juhlijoita, jotka jäivät ravibussin kyydistä Koljonvirran Kartanolla järjestettyihin juhannuskemuihin. Ei mitään käryä koko tapahtumasta, ja penteles mitkä kekkerit. Kuvankauniilla kartanoalueella ruokaa, huipputarjoilut, artistilauteilla Pablo, tiskijukkana itse DJ-Nite ja pihaladon yläkerrassa karaoketanssit. Olimme saapuneet meikäläisen juhannustaivaaseen. Juhannuksen olisi voinut kruunata vain, jos latokaraokesta olisi löytynyt Billy Idolin White Wedding. Ja uskokaa pois, sen vedin tunteella.

 

 

 

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.