Pesäpalloilija saattaa juosta yhdessä ottelussa lähes 10 kilometriä

Fysiikkavalmentaja Jarkko Karhunen (oikealla) kertoo, että pesäpalloilijoiden fysiikka on huippuluokkaa. Kuvassa PuPen kapteeni Antti Rinnevuori.

”On väärä käsitys, että pesäpallossa vain seisotaan ja odotellaan”, sanoo fysiikkavalmentaja Jarkko Karhunen.

Moni kuvittelee, että pesäpalloilijan ei tarvitse olla fyysisesti yhtä vahva kuin muissa palloilulajeissa. Asenne lienee peräisin seisovista koulupesiskokemuksista. PuPen fysiikkavalmentaja Jarkko Karhunen kumoaa harhaisen käsityksen. Esimerkiksi Puijon Pesiksen kapteenin Antti Rinnevuoren fyysisiin testiarvoihin yltävät harvat kuopiolaispalloilijat.
– Antti on kevyt urheilija ja silti hän kyykkää 175 kiloa, vetää rinnalle ja punnertaa penkissä 120 kiloa. Hän juoksee 30 metriä alle 3,90 ja cooperin-testissä menee 3 400 metriä. Nopeimmat pelaajamme juoksevat 30 metriä alle 3,70 sekuntia, kertoo Karhunen.

JOUKKUEEN etenijät saattavat juosta yhdessä ottelussa 7000–9000 metriä. Karhunen pelasi itse PuPen joukkueessa super-pesistä kausina 2002-2009.
– Kyllä silloiset tähtipelaajamme Teemu Haataja, Mikko Lahtinen ja Sami Haapakoski olivat urheilijoina sen tasoisia, että he olisivat voineet olla huipulla missä palloilulajissa tahansa. On väärä käsitys, että pesäpallossa vain seisotaan ja odotellaan.

PuPe harjoittelee talvikaudella 5– 6 kertaa viikossa. Joukkueella on leiriviikonloppuja kerran kuukaudessa, jolloin harjoitellaan kahdesti päivässä.
– Peli vaatii jäätävää pääkoppaa. Esimerkiksi lukkari on aina tilanteessa, jossa häntä grillataan ja jokainen suoritus vaatii samanlaista keskittymistä kuin jalkapallossa rangaistuslaukaus.

 

PuPen kapteeni Antti Rinnevuori on rautaisessa kunnossa.

PuPe tähtää pudotuspeleihin.Seuran otteluja on seurannut tällä kaudella noin 500 katsojaa. Aika näyttää pystyykö Siilinjärven ja Kuopion pesäpalloväki yhdistämään voimansa, jotta nousu ylimmälle sarjatasolle tulisi realistiseksi.
Yhdistynyt seura voisi pelata useammassa kunnassa lentopalloseura Savo Volleyn tapaan.

PuPen kauden mielenkiintoisin peli nähdään 27.7., jolloin pesäpallolegenda Sami Joukainen pelaa jäähyväisottelunsa seuran paidassa sarjanousija Jokioisten Koetusta vastaan. Joukainen haluaa kiittää Puijoa siitä, että hänen uransa lähti nousuun aikanaan kuopiolaisten riveissä. PuPen seuraava kotiottelu on Ulvilan Pesä-Veikkoja vastaan sunnuntaina 8.7. kello 17.