Pesislegendalla jäähyväisottelu – Sami Joukainen esiintyy viimeisen kerran kuopiolaisyleisölle

Sami Joukainen esiintyy viimeisen kerran kuopiolaisyleisölle tulevana perjantaina. Kuva: Aija Pirinen

Puijon pesäpallostadionilla pelataan ensi perjantaina kesän mielenkiintoisin pesisottelu. Kaikkien aikojen lyötyjen juoksujen tilastoa edelleen johtava Sami ”Sämpy” Joukainen (45) pelaa jäähyväisottelunsa Puijon Pesiksen paidassa Jokioisten Koetusta vastaan.

Kouvolan kodistaan puhelimella tavoitettu lyöjäkuningas Sami Joukainen kertoi Viikkosavolle, että hän on nykyään mukana pesäpallon valmennuskuvioissa.

– Juuri harjoittelin Kouvolassa c-junioreiden kanssa jäähyväisottelua varten. Matkustin myös Kuopioon ja harjoittelin muutaman kerran PuPen mukana ennen juhlaottelua. Teen nykyään fysioterapeutin töitä ja olen mukana Tanhuvaarassa järjestetyillä valmennusleireillä. Myös kaksi poikaani pelaavat pesäpalloa, joten laji elää edelleen perheen piirissä, Joukainen kertoo.

PUIJON jäähyväisotteluun kerääntyy suuri joukko Joukaisen vanhoja pelikavereita.  Tapahtuman järjestelyvastaava Pasi Penttinen pyysi Joukaista Kuopion jäähyväisotteluun.

– Helppo minut oli houkutella tähän jäähyväisotteluun. Onhan aina yksi kotini Kuopiossa ja kaupungista lähti oma urani nousuun.

Joukainen muistelee, että uran alussa hänen tunnetilansa jatkui vielä pitkään pelin jälkeen.

– Rakastan voittamista ja heittäydyin aina tunteella ja tunsin ottavani myös yleisön puolelleni. Pelin jälkeen olin niin tyhjä, etten saanut sanaakaan suustani. Kokeneempana hallitsin tunteeni paremmin ja pääsin nopeammin irti pelihurmoksesta, Joukainen muistelee.

JÄÄHYVÄISOTTELUN jälkeen juhlallisuudet jatkuvat iltajuhlilla Kylpylähotelli Kunnonpaikassa. Juhlassa esiintyy Joukaisen Kakkospesä-yhtye, jossa Sämpy itse soittaa rumpuja.

Joukainen on syntynyt Eskilstunassa Ruotsissa 23.5.1973. Kuopioon Joukainen tuli kaudelle 1999, jolloin hän pelasi Kelta-Mustissa. Puijon Pesistä hän oli nostamassa Superpesikseen kaudella 2001. Puijon Pesiksen paidassa hän pelasi Superpesistä kaudet 2002-2005.

KUOPIOSSA hän voitti Superpesiksen lyöjäkuninkuuden kolme kertaa. Kaudella 2004 hän ensimmäisenä pelaajana rikkoi 100 lyödyn juoksun rajan. Joukainen on urallaan pelannut 715 superpesisottelua, joissa hän on lyönyt 1505 juoksua. Miesten Itä-Länsi -otteluita hän on pelannut 11.

Ykköspesiksen ottelu Puijon Pesis vastaan Jokioisten Koetus Puijon pesäpallostadionilla
pe 27.7. kello 18. Jäähyväisotteluun liittyvät juhlallisuudet alkavat stadionilla  kuitenkin jo kello 17.40.