”Pesisstadion olisi paras paikka tapahtuma-areenalle”

Hannu Ronkainen haluasi siirtää pesäpallostadionin Keskuskentälle ja jalkapallostadionin Puijolle.

”Puijolle olisi helppo rakentaa isoja parkkialueita”, kuopiolainen Hannu Ronkainen pohtii.

Kuopiolainen Hannu ”Pilli” Ronkainen on seurannut kavereidensa kanssa keskustelua Mölymäelle suunnitellusta tapahtuma-areenasta ja sen mahdollisista pysäköintiongelmista. Porukka on tullut siihen tulokseen, että tapahtuma-areenan paras paikka olisi Puijon pesäpallostadion.

PESÄPALLOILIJAT Ronkainen siirtäisi Keskuskentälle. Tällöin pienehkö palloilulaji ei aiheuttaisi pysäköintihuolia. Pesäpalloilijat tulisivat toimeen Keskuskentän katsomotiloilla. Tekonurmikentän päälle ripoteltaisiin vain hiekkaa ja näin saataisiin pesäpalloilijoiden suosima tekohiekkanurmikenttä. Puijolla on jo valmiina jalkapalloilijoille 1500 ihmisen katettu päätykatsomo.
– Pesäpalloilijathan ovat jo pelanneet Keskuskentällä. Puijon kentän reunoille voitaisiin rakentaa lisää katsomoita 5000 ihmistä varten. Puijolle olisi helppo rakentaa isoja parkkialueita ja sieltä pääsee moneen suuntaan ajamaan moottoritielle, selittää Ronkainen suunnitelmaansa.

TÄMÄN ehdotuksen mukaan Puijon tapahtuma-areenalle sopisi hyvin 10 000 ihmistä konsertteihin. Puijolla ei olisi meluhaittojakaan.
– Stadion on laaksossa. Puijon rinne pysäyttäisi tehokkaasti kovat äänet. Asuntojakaan ei ole sanottavammin lähistöllä. Kaupungin puolella on hautuumaa eikä se porukka tee valituksia, keventää Ronkainen.

PÄÄTTÄJÄNÄ kaupungin valtuustossa sekä hallituksessa pitkään istunut Pekka Kantanen (kok.) on seurannut vuosikymmeniä Mölymäen kehittämishankkeita. Kantasen mielestä ehdotusten tekijät ovat pahasti myöhässä. Kaupunki on tehnyt tapahtuma-areenan kaavan Mölymäelle ja hankesuunnitteluryhmä laatii parasta aikaa hankesuunnitelmaa.
– Keskuskentän jalkapallo-olosuhteisiin on satsattu jo nyt arvokkaat valot ja lämmitettävä tekonurmi. Kaupunki on linjannut jo 20 vuotta sitten, että jalkapalloilijat pelaavat ottelunsa Keskuskentällä, tyrmää Kantanen Ronkaisen idean.

KANTANEN muistuttaa, että kaupunki on tutkinut kaikki vaihtoehdot ennen kuin tapahtuma-areena kaavoitettiin Keskuskentälle.
– Puijonlaaksossa jalkapallostadionin ajatusta vastusti muun muassa Puijon Hiihtoseura. Puijonlaaksossa hanke olisi vaatinut moottoritielle uusien kalliiden liittymien rakentamisen. Aikoinaan jo pesäpallostadionin rakentaminen tuotti melkoista tuskaa nimenomaan liikenteen ja pysäköinnin vaikeuksien vuoksi.

MONISSA suurkaupungeissa stadionkomplekseja on aivan kaupungin ytimessä ja asutuksen keskellä. Isoissa metropoleissa pelitapahtumien ajaksi tehdään poikkeusliikennejärjestelyitä ja kadun pätkiä suljetaan. Suurissa tapahtumissa, esimerkiksi Puijon kisoissa on järjestetty myös kuljetuksia torilta kisa-alueelle.
– Ruuhkat pelien yhteydessä kestävät noin 15 minuuttia ennen ja jälkeen otteluiden. Näitä pelitapahtumia on noin parikymmentä vuodessa. Suurissa konserteissa yleisöllä on tapana ottaa pari viiniä, joten autoileva porukka on melko vähissä.

KANTANEN pitää tehtyä ajastusta pesäpallo- ja jalkapallostadionin paikkojen vaihdosta mätäkuun juttuna.
– Ronkaisen porukoiden idea on yhtä mahdoton kuin jos Helsingin Hartwall-areenaa alettaisiin siirtää Malmin hautumaan viereen , nauraa Kantanen.
Hyvinvoinnin edistämisen johtajan Janne Hentusen mukaan Keskuskentän tapahtuma-areenan hankesuunnitelma on valmis syksyllä, jonka jälkeen se menee lautakunnan ja hallituksen päätettäväksi.

 

Mitä mieltä sinä olet Mölymäen alueen kehittämisestä? Lähetä  mielipiteesi vieressä olevan ”Lähetä mielipidekirjoitus” -lomakkeen kautta.