Vesipeuhulat käynnistyvät Väinölänniemellä ensi viikolla

Vesipeuhuloissa leikitään ja totuttaudutaan veteen. Kuva: Paula Pohjamo

Kuopion kaupungin hyvinvointipalvelut tarjoaa jälleen perinteisiä ja maksuttomia avorantojen vesipeuhuloita kesällä 2019. Vesipeuhulat ovat jo alkaneet muun muassa Paloniemen rannalla, Karttulassa, Niuvalla, Honkalahdessa, Kurkimäessä ja Kirveslahdessa. Seuraavaksi peuhulat alkavat ensi viikolla Väinölänniemellä, Maaningalla, Juankoskella ja Muuruvedellä.
– Ilmoittautuneita on todella hyvin, mutta muutamaan maaseudulla olevaan vesipeuhulaan olisi vielä tilaa. Keskustan alueella peuhulat täyttyvät äkkiä ja harvoin ne yleensäkin jäävät toteutumatta, kertoo kaupungin liikunnanohjaaja Lauri Nurminen.

Vesipeuhuloissa tavoitteena on antaa lapselle valmiudet uinnin oppimiselle ja mukavia yhteisiä leikkituokioita ryhmässä yhdessä toisten kanssa. Ensisijaisesti vesipeuhuloissa leikitään, totuttaudutaan veteen ja kastaudutaan. Vesipeuhulat ovat ensisijaisesti tarkoitettu uimataidottomille.
Ryhmät kokoontuvat ma–pe 45 minuuttia kerrallaan. Alaikäraja vesipeuhuloihin on 5 vuotta. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja mukaan otetaan maksimissaan 12 lasta per ryhmä ja ne toteutuvat jos mukaan ilmoittautuu vähintään 5 lasta per ryhmä.

Uimakouluja Kuopiossa tarjosi kesän alussa myös Kuopion Uimaseura. Seura järjesti viikoilla 23 ja 24 viiden päivän kesäuimakouluja ja seuraavat uimakoulut starttaavat elokuussa 2019.
– Viime vuosina uimaseuran uimakoulut ovat yleisesti olleet hyvin suosittuja, kertoo uimakouluvastaava Ida Antikainen.
Valikoimassa oli neljä eri tasoista uimakoulua 4–9-vuotiaille, joissa kaikissa opetus tapahtui Niiralan uimahallin opetusaltaalla. Uimakouluissa harjoiteltiin itsenäistä vedessä liikkumista, erilaisia vesitaitoja kuten vedessä hengittäminen, kelluminen ja liukuminen sekä alkeisuintitekniikoita.

  • Vesipeuhuloihin voi ilmoittautua kaupungin nettisivuilla.