Pohjola Sairaala aukeaa Leväsentielle elokuussa

Pohjola Sairaalan rakennus näyttää ulospäin jo melko valmiilta.

Leväsentien ja Tasavallankadun risteykseen aukeava sairaala työllistää aluksi 50–60 henkilöä. Myöhemmin työntekijämäärää on tarkoitus nostaa ainakin sataan.

Kuopion Pohjola Sairaala avataan elokuussa Leväsentien ja Tasavallankadun risteykseen. Sairaala käynnisti maaliskuussa noin 25 uuden työntekijän rekrytoinnin. Hakuaika on nyt päättynyt ja Kuopion Pohjola Sairaalan vetäjä Johanna Huhta kertoo, että hakemuksia tuli noin 600.
– Raaka-arvio on, että aluksi sairaala tulee työllistämään noin 50–60 henkilöä. Tähän lasketaan kaikki hoitohenkilökunta, lääkärit ja terapeutit. Kun toiminta jatkossa kasvaa, on laskettu, että sairaala tulisi työllistämään ainakin 100 henkilöä. Mutta aloitamme maltillisesti, Huhta kommentoi.

Uusi yksityinen sairaala

Pohjola Sairaala aloitti toimintansa ortopediaan keskittyneenä yksityissairaalana Helsingissä vuonna 2013. Tämän jälkeen toimintaa on laajennettu yliopistosairaalakaupunkeihin. Pohjola Sairaalan omistaa OP Vakuutus Oy. Tällä hetkellä sairaaloita on Helsingissä ja Tampereella. Ouluun sairaala avataan toukokuussa ja Kuopioon elokuussa. Seuraavaksi toimintaa on tarkoitus laajentaa Turkuun.
Kuopion koko sairaalarakennuksen pinta-ala on noin 6 000 neliötä. Sairaalan käyttöön tulee noin 3 500 neliötä.
– Ensimmäinen ja toinen kerros tulee sairaalakäyttöön. Sinne tulee kymmeniä vastaanottohuoneita, leikkausyksikkö, kuvantamisyksikkö, laboratorio ja OP vakuutuksen korvauspalvelupiste. Tilat ovat modernit ja tilavat ja teknologia on uusinta uutta, Huhta kuvailee.
Pysäköintitilat tulevat parkkihalliin, jonka sisäänajo on erillisessä rakennuksessa sairaalan vieressä.

Kaikkien käyttöön

Valmistuessaan Kuopion Pohjola Sairaala tarjoaa palveluita kaikille Kuopion ympäristön asukkaille.
– Ei siis tarvitse olla OP:n vakuutusasiakas, jotta sairaalaan voisi tulla. Mutta OP:n vakuutusasiakkaiden asiointia helpottaa sairaalan korvauspalvelupiste, jossa vakuutuskorvausasiat voi hoitaa käyntinsä yhteydessä.
Vielä ei ole täyttä varmuutta siitä, mitä kaikkia erikoissairaanhoidon palveluita sairaala tulee tarjoamaan.
– Olemme erikoistuneet tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja tapaturmien hoitoon sekä työterveyshuoltoon. Näiden lisäksi se, mitä muita erikoisaloja tulee, tarkentuu rekrytointien edetessä, Huhta kertoo.
Sairaalassa on myös päivystys, joka palvelee sairaalan aukioloaikoina. Yrityksille Pohjola Sairaala tarjoaa työterveyspalveluita uudenlaisella toimintamallilla.
– Yrityksiä on kiinnostanut se, että työterveyspalveluilla on kiinteä hinta. Näin ollen työnantaja tietää heti vuoden alussa, minkä hinnan hän tulee työterveydestä vuoden aikana maksamaan.