Pohjola Sairaalan työllistämisvaikutus on yhteensä jopa 100 henkeä

Sairaalapäällikkö Johanna Huhta esittelee ylpeänä teknologialtaan ja tiloiltaan modernia sairaalaa.

Uusi sairaalakonsepti käynnistyy Kuopiossa maanantaina.

Tasavallankadun varteen avautuu ensi maanantaina Pohjola Sairaala, jota pyörittää 21 vakituista hoitajaa ja lisäksi parikymmentä ammatinharjoittajaa, jotka hoitavat lääkärin, psykologin ja fysioterapeutin tehtäviä. Sairaalan siivous-, pesu- ja ravintolapalveluja hoitavat ulkopuoliset yrittäjät. Avoimia sairaalan työpaikkoja haki noin 600 henkilöä. Tulevaisuudessa sairaalan työllistämisvaikutus on noin 100 työntekijää.

Päiväkirurgisten ortopedisten palveluiden ja korva-, nenä –ja kurkkuleikkausten lisäksi sairaalan yhteydessä on Pohjolan korvauspalvelupiste, työterveyshuolto sekä oma laboratorio ja kuntosali.

Kuntosali potilaiden käytössä

Kuopion yksikön päällikkönä toimii sairaanhoitajataustainen terveystieteiden kandidaatti Johanna Huhta.  Huhta on aiemmin työskennellyt terveydenhuollossa yksityisellä puolella esimies- ja kehittämistehtävissä.

– Sairaalaamme voivat käyttää muutkin kuin Pohjolan asiakkaat. Toimintatapaamme kuuluu sairauksia ehkäisevä ja kuntouttava työote. Minimoimme sairastumisen edistämällä terveyttä, josta hyötyvät potilaiden ja työnantajien lisäksi vakuutusyksikkömme. Hoitosuhde jatkuu vielä leikkauksen jälkeenkin. Asiakkaamme saavat käyttää ilmaiseksi esimerkiksi kuntosaliamme.

Tutkittu hoitoketju

Huhta kertoo, että Pohjola on tutkittanut Aalto-yliopistolla, miten paljon yrityksen kehittämä hoitoketju vähentää sairaslomapäiviä.

– Vertailututkimus on osoittanut, että menetelmämme vähentävät potilaiden sairaslomia keskimäärin 20 päivällä aiempaan verrattuna.

Pohjola Sairaala konsepti käynnistyi vuonna 2013 Helsingissä. Tampereen yksikkö avautui 2016, Oulu tänä keväänä. Kuopion jälkeen avataan 2018 Turun yksikkö. Pohjolan sairaalaverkosto kattaa kaikki yliopistollisten sairaaloiden kaupungit.

Ultrapuhdas ilmastointi

Kuopion sairaalayksikkö avataan maanantaina 28.8. Huhta sanoo, että sairaalassa on uusin mahdollinen teknologia, muun muassa 3 TESLAN kuvantamislaite.

–  Leikkaussaleissamme on suomalainen innovaatio, tasalaatuinen ultrapuhdas ilmanvaihto. Meillä on myös yksityishuoneita ja turvallisuutta varmistamme valvontalaitteilla, jotka kattavat koko sairaalan.

Sairaala hakee pääsääntöisesti asiakkaita Kajaanin, Jyväskylän, Joensuun ja Varkauden sisään jäävältä alueelta. Sairaala on tarkoitettu sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Pohjola on luonut konseptin, jossa 1,7 miljoonalla asiakasomistajilla on käytettävissään vakuutus-, pankki-, varallisuus- sekä terveyspalvelut.