Puijola tekee arvokasta työtä

Kävin eilen juttukeikalla Setlementti Puijolan Kompassin uusissa tiloissa Kauppakadulla. Jutun voi lukea tämän lehden sivulta 8. Käyn aina mielelläni keikalla, kun juttu koskee Setlementti Puijolan toimintoja. Mielestäni Puijolan eri yksiköt tekevät mittaamattoman arvokasta työtä. Olen tehnyt juttuja niin Kompassin, Tyttöjen Talon, Aggredin kuin vastaanottokeskustenkin toiminnasta. Aiheina on vaihdellut esimerkiksi turvapaikanhakijat, seksuaalisesti hyväksikäytetyt ja väkivallan tekijät.

Vaikka aiheet ovat vaikeitakin, ei Setlementti Puijolan työssä tuomita ketään. Heidän työnsä on ihmisten kohtaamista ruohonjuuritasolla riippumatta esimerkiksi ihonväristä, sukupuolesta tai kulttuurista ja siltojen rakentamista eri ryhmien välille. Minusta esimerkillistä toimintaa, haluan itse pyrkiä samaan.

Setlementti Puijolassa tehdään myös merkittävää pioneeritoimintaa. Siellä etsitään jatkuvasti uusia tapoja tehdä työtä niillä alueilla, joilla muut tahot eivät vielä juuri toimi.

Kaikki kuopiolaiset eivät kuitenkaan tiedä Setlementti Puijolan toiminnoista, vaikka moneen ohjelmaan voi kuka tahansa osallistua. Nyt on oivallinen tilaisuus tutustua Kompassin toimintaan, kun uusissa tiloissa alkavat pyöriä kaikille avoimet teemaillat keskiviikkoisin kello 16–18. Ensimmäisellä kerralla 13.2. vuorossa on miesten treeni-ilta, sen jälkeen venäläisen runon ja laulun ilta, naisten verkostoitumista työelämässä koskeva teemailta ja esimerkiksi 6.3. naisten hemmotteluilta ja 20.3. etnisten ruokien kokkailuilta. Ja jos ehdit, tänään Kompassilla on avoimet ovet kuuteen saakka.

Kirjoittaja on toimittaja.