Puijolla runsaasti jouluista ohjelmaa

Puijolla on joulun aikana luvassa runsaasti jouluista ohjelmaa. Arkistokuva: Marko Happo

Joulukauden avajaiset viikonloppuna.

Puijon lakialueella on loppuvuodesta tarjolla monenlaista jouluista ohjelmaa. Puijo Peak ja Ravintolamestarit järjestävät yhteistyökumppaneidensa kanssa ohjelmaa niin tornissa, tornin lähettyvillä kuin muualla Puijon ympäristössä. Joulukauden avajaisviikonloppua vietetään tällä viikolla lauantaina ja sunnuntaina. Tornin juurella on avajaisrieha lauantaina 7.12. kello 13–16. Paikalla on ohjelmaa koko perheelle ja esiintymässä ovat muun muassa Taikuri Puijon Paroni ja Kalakukko Quintet -yhtye. Paikalla on myös huskykoiria ja lumitilanteen salliessa mahdollisuus koiravaljakkoajeluun ja poniratsastukseen. Ja tottakai tilaisuudessa vierailevat myös joulupukki ja muori.

Lauantain aikana Pohjolan Matkan esteetön matalalattiabussi liikennöi keskustasta Puijolle. Bussi kulkee reittiä Maljalahdenkatu – Puijon pesäpallostadionin parkkipaikka – Puijon lakialue alkaen kello 12.30.
Bussi lähtee Maljalahdenkadulta kaupungintalon takaa aina noin puolen tunnin välein. Viimeinen bussi ylös Puijolle lähtee kello 15.30 ja palaa Puijolta kaupunkiin noin kello 15.45. Bussikuljetus on ilmainen.
Jouluiset tapahtumat jatkuvat Puijon lakialueella myös sunnuntaina 8.12 kello 13–16. Paikalla Tornikahvilassa on joulupukki ja joulumuori ja vossikka kyydittää halukkaita kello 13-16 pientä maksua vastaan.

Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen sanoo, että joulunavajaisviikonlopulle lakialueelle odotetaan vähintään tuhatta kävijää. Hän sanoo, että loppukesästä käynnistynyt ravintolatoiminta Puijolla on alkanut hyvin.
–  Etenkin Torniravintola kiinnostaa selvästi ja vieraidemme onkin tehtävä pöytävaraus, jotta varmasti mahtuu ruokailemaan. Puijo Peak on tuonut Tornikahvilaan lisäelämyksiä pimeälle talviajalle. Uutuutena on AR-luontopolku, jossa eläimet heräävät eloon. Se kiinnostaa ja naurattaa vauvasta vaariin Tornikahvilassa voi hypätä myös hyppyrimäestä, Mertanen esittelee.

Keskiviikkona 18.12. kello 18 Puijon Majalla lauletaan kauneimpia joululauluja.
Jouluaattona 24.12. Puijon Tornin juurella on perinteinen joulurauhan julistus kello 13.30. Joulurauhan julistus kuullaan sekä suomeksi että englanniksi ja paikalla kuullaan myös musiikkia Puijon kamarikuoron kvartetin esittämänä. Hartauden toimittaa kirkkoherra Jaana Marjanen.
Tornikahvilassa järjestetään lähiviikkoina päivittäin Joulumuorin non-stop -kädentaitotyöpajoja. Pajasisällöt ja askartelutekniikat vaihtelevat, ja joka kerta on lapsilla jotakin värikästä kotiin vietävänä. Muorin pajaohjaus sisältyy torninousun hintaan. Joulupukki on viikonloppuisin Tornikahvilassa 8.–22.12.