Puijolle haetaan uutta yrittäjää

Puijolle haetaan uutta yrittäjää. Puijon kehittämisyhdistys pitää tornia auki sillä aikaa. Arkistokuva

Torni pysyy auki jatkossakin, lipunmyyntiä jatkaa Puijon kehittämisyhdistys.

Kuopion kaupunki käynnistää parhaillaan yrityshaun Puijon alueelle. Puijon tornin ja Puijon majan vuokrasopimus päättyi vuodenvaihteessa. Nyt Kuopion kaupunki toivoo, että Puijon kehittämisestä kiinnostuneet yrittäjät pohtisivat tornin ja majan kehittämisen lisäksi myös niitä mahdollisuuksia, joita ainutlaatuinen Puijon luonto voisi tarjota yritystoiminnalle.
– Nyt on niin sanotusti kaikkien tuntema maamerkki tarjolla. Puijolle kaivataan sellaista yrittäjää tai yritysrypästä, joka voi luoda sinne jotain ainutlaatuista sisältöä. Sellaista, josta puhutaan, ja jonne kaikki haluavat mennä, yritysasiamies Unto Juutinen kommentoi.
Juutinen toivoo, että mahdollisimman moni yrittäjä kiinnostuisi ehdokkaaksi. Mukaan voivat ilmoittautua sekä sellaiset yrittäjät, joilla olisi kokonaiskonsepti hallussa, tai sellaiset, joilla olisi toimiva osaratkaisu.
– Viime kädessä tavoite on, että löytyisi mahdollisimman pitkäaikainen toimija. Ja jos jotain aletaan investoimaan, niin eihän sitä lyhyen ajan takia edes kannata.

Yrittäjähaun tueksi tulee kaupungin verkkosivuston kautta avautuva avoin ideointialusta, johon kerätään asukkaiden, matkailijoiden sekä urheilun näkökulmasta motiiveja tulla Puijolle. Ideoita haetaan myös Apajan Kohtaamossa ja Puijon Hiihtostadionilla järjestettävillä pop-up -tilaisuuksilla.
Tavoitteena on, että loppukeväästä kaupunki yhdessä yritysten kanssa alkaa toteuttaa uuden Puijon suunnitelmaa.

Puijon torni pysyy avoimena myös tänä vuonna. Syksyllä 2018 perustettu Puijon kehittämisyhdistys on tehnyt määräaikaisen sopimuksen kaupungin kanssa Puijon tornin lipunmyynnistä siirtymävaiheen ajaksi. Lipunmyynti jatkuu nyt vuoden alusta, ja tavoite on pitää torni auki entisten aukioloaikojen mukaisesti. Kahvilatoiminta ja matkamuistomyymälä pyritään käynnistämään alkuvuoden aikana.