Puijolle merkataan uusi maastopyöräreitti

Puijon uusi merkattu maastopyöräilyreitti menee luonnonsuojelualueen läpi. Kuva ei ole Puijolta. Kuva: Sari Mulari

Reitti tulee kulkemaan koko Puijon selänteen halki.

Puijolle tehdään syksyn aikana uusi merkitty maastopyöräreitti. Reitti tulee kulkemaan koko Puijon selänteen halki, Puijon luonnonsuojelualueen eteläosasta aina Puijonsarveen asti. Pyöräilyreittiä pitkin pääsee pesäpallostadionilta tai Puijon tornin risteyksestä muun muassa Konttilan tilalle ja Puijonsarven laavulle.
– On hyvä asia, että saadaan lisää merkittyä reitistöä. Se selkeyttää harrastamista ja helpottaa myös lajin aloittamista, kun ei tarvitse yksin lähteä eksymään metsään, Jussi Pollari Savo MTB:stä naurahtaa.
Mies lisää, että aiemmin merkityt reitit Puijolla kulkivat pääsääntöisesti pururatoja pitkin.
– Nyt merkityllä reitillä päästään kunnolla maastoon.

Reitti tuo monipuolisuutta Puijon alueen liikuntamahdollisuuksiin. Jo olemassa olevat ulkoilureitit tarjoavat hyvän mahdollisuuden aloittelijoille ja helpompia reittejä kaipaaville. Uusi reitti sopii jo maastopyöräilyyn tutustuneille ja polkujuoksijoille sekä tarjoaa mahdollisuuden nauttia Puijon maastoista monimuotoisemmin. Reitti noudattelee olemassa olevia polkuja.

Kosteimpiin kohtiin rakennetaan pitkospuut reitin kulumisen välttämiseksi ja käyttöystävällisyyden parantamiseksi. Reitti merkataan opastein ja risteyskohdat sekä erityistä huomiota vaativat kohdat varustetaan lisämerkinnöin. Reitin kokonaispituus on noin 8 kilometriä.

Merkityillä reiteillä pyöräilyä pyritään Puijolla ohjaamaan siten, että alueen luonnonarvot eivät vaarannu.
Puijon luonnonsuojelualueilla pyöräily on sallittu maastoon merkittävällä uudella maastopyöräreitillä ja jo olemassa olevilla ulkoilureiteillä. Muilla luonnonsuojelualueiden poluilla pyöräily on kielletty.
Reitti on suunniteltu yhteistyössä Savo MTB:n, Kuopion pyöräilyseuran, Kuopion kaupungin ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen kanssa.