Puijon liiganousu on jälleen lähellä

Ella Riekkinen ja Miila Puruskainenn olivat nostamassa Puijoa vuonna 2005 ykköseen. Nyt he ovat viemässä seuraa liigaan. Kuva: Ismo Vornanen

Kuopiolaiset ovat yhden kotivoiton päässä liigapaikasta.

Puijo Wolley voi varmistaa tulevana lauantaina liigapaikkansa. Joukkueen pitää voittaa tuolloin Karelian Hurmos vähintään 3–1. Hurmos kaatui karsinnan vieraspelissä erin 3–2. Tappio Hurmosta vastaan tietäisi liigapaikan lipumista jo ties monenko kerran.
Lauantaina 3–2 voitto siirtää ratkaisun sunnuntaiksi, jolloin vastassa on Rovaniemen Woman Volley. Puijo hävisi vieraspelinsä Rovaniemellä erin 3–1. Lauantai-iltana Puijon leirissä joko itketään tai iloitaan. Kolmen turnausviikonlopun jälkeen kolmikosta kaksi voi hakea paikkaa naisten liigasta.

Liigakarsinnoissa Puijo on jäänyt täpärästi rannalle useita kertoja peräkkäin. Ykkössarja oli tällä kaudella kaikkien aikojen tasaisin, mistä kertoo se, että kahdeksanneksi sijoittanut Hurmos voitti pudotuspeleissä 1-sarjan voittajan LP Viesti Akatemian. Tasaisuutta selittää se, että aiemmin käytetyn kahden lohkon sijaan tällä kaudella oli vain yksi koko valtakuntaa käsittävä sarja.

Puijon kausi on ollut nousujohtoinen, nousihan seura pudotuspeleissä lopulta naisten 1-sarjan finaaleihin. Joukkueella on nyt aivan toisenlainen ilme kuin syksyllä, jolloin itseluottamus horjui tappioiden vuoksi. Vuodenvaihteessa tapahtui iso muutos.
Tammikuussa Puijo sai 188-senttisen kalifornialaisen yleispelaajan Raeann Greisenin, joka toi pituutta torjuntaan, leveyttä hyökkäykseen ja amerikkalaista taisteluhenkeä. Aiemminhan Puijo yritti pärjätä kotimaisin voimin toisin kuin liigapaikkaa tavoittelevat kilpailijat.

Puijon kapteenit Ella Riekkinen ja Miila Puruskainen toivovat, että Pohjantien sali täyttyisi lauantaina kauden huipentumaan. – Pelaamme nyt kauden parasta lentopalloa ja nuoret vuonna 2000 syntyneet Ella Autere, Silja Kosonen ja Lounatuuli Honkanen ovat kasvaneet voittajiksi juuri ratkaisupeleihin. Liigapaikkaan varten tarvitsemme fanaattisen yleisön tuen Pohjantien salissa, pyytää Riekkinen.
Monet ovat ihmetelleet, miksi kauden tärkein peli pelataan yhtä aikaa Veikkausliigan ottelun KuPS-HJK kanssa.

Puijon naiset pelaavat kauden viimeiset liigakarsintapelit Pohjantien koulun salissa lauantaina 13.4. kello 17 Karelian Hurmosta vastaan ja sunnuntaina kello 16 vastassa on Woman Volley.