Pyöreitä täyttävä Kummisetä uudistui

Kummisedän baarin puolella tehtiin alkuvuodesta iso remontti, jonka yhteydessä baaritiskin paikka vaihtui. Kuvassa yrittäjä Petra Granqvist. Kuva: Aija Pirinen

Kummisetä avattiin vappuviikolla 1989.

Ravintola Kummisedässä vietetään ensi viikolla pyöreitä vuosia. Ravintola avattiin Minna Canthin kadulle vappuviikolla vuonna 1989, ja se onkin yksi kaupungin pitkäikäisimmistä ravintoloista.
Kummisedän perustivat aikoinaan Juha ja Sami Torvinen. Vuonna 2004 ravintola siirtyi Pet Ravintolat Oy:lle, jonka omistavat Petra Granqvist ja Jussi Vahteristo.

Petra Granqvist arvelee, että ravintolan pitkän iän salaisuus on se, että se on onnistunut yhdistämään hyvän ruoan ja musiikin.
– Hyvä ruoka ja viikonloppujen elävän musiikin tarjonta tekevät ravintolasta koko illan maku- ja menopaikan, Granqvist tiivistää ravintolan konseptin.
Live-esiintyjät ovat tärkeä osa Kummisedän tunnelmaa. Bändi-iltoina ravintolassa soi pop, rock, disco ja soul.
– Haluamme tarjota vauhdikasta bilemeininkiä aikuiseen makuun. Ravintolamme on tarkoitus tukea lähialueen esiintyjiä. Tänä keväänä bändikauden lopettaa Rock Circus Sipola, jonka solisti Mikko Sipola on The Voice of Finlandin ensimmäisen kauden voittaja.
Kummisedässä elävää musiikkia on tarjolla joka viikonloppu syyskuusta kesäkuun alkuun asti.

Juhlavuoden kunniaksi ravintolassa tehtiin alkukeväästä mittava remontti. Baarin puoli on uudistunut täysin, pintamateriaalit on vaihdettu ja tilaan tullut lisää valoa.
Jopa 30 vuotta samassa kohtaa ollut baaritiski sijoitettiin remontin yhteydessä uuteen paikkaan.

Pian 15 vuotta ravintolayrittäjänä ollut Granqvist uskoo, että ravintola-alalla on hyvät kasvunäkymät.
– Kilpailu toki kiristyy koko ajan uusien ravintoloiden perustamisen myötä. Uusi sukupolvi käyttää ravintolapalveluja entistä useammin ja monet löytävät helpommin tiensä ravintolaan seurustelemaan ystäviensä kanssa.
Granqvist sanoo, että positiivista kehitystä kuitenkin haittaa alan heikko kannattavuus, johon keskeisinä syinä ovat korkeat henkilöstö- ja raaka-ainekulut sekä EU:n kireimpiin kuuluva arvonlisä- ja valmisteverotus.
– Alaamme varjostaa myös työvoimapula, joka on tällä hetkellä kriittisempi kuin koskaan. Toivottavasti alamme vetovoimaisuus lisääntyy ja koulutusorganisaatiot alamme yritysten yhteistyökumppaneina pystyvät kehittämään alamme osaajien saatavuutta.

Kuopion lisäksi Pet Ravintola Oy:llä on ravintolatoimintaa Helsingissä. Yritys vastaa kaikista Töölön jalkapallostadionin eli Telian 5G Areenan ravintolatoiminnoista ja pyörittää kiinteistössä sijaitsevaa Bollis Bar & Bistroa.
– Nyt vappuna hallintaamme siirtyy myös helsinkiläinen saariravintola Ravintola Uunisaari.