Pysäköintisäännöt unohtuvat kesäaikaan

Jemina Siekkinen (oik.) saapui maanantai-iltana Kaisla Pirskasen kanssa Väinölänniemelle traktorimökijällään. Heillä ei ole ollut ongelmia pysäköinnin suhteen. ”Väinölänniemeltä löytyy ihan hyvin parkkipaikkoja”. Kuva: Aija Pirinen

Maastoon ja puistoon ei saa pysäköidä.

Kuopion Pysäköinninvalvonta haluaa muistuttaa Väinölänniemen puisto- ja virkistysalueen sekä uimalan ja urheilustadionin käyttäjiä oikeanlaisesta pysäköinnistä. Alueen liikennemerkit ovat aina voimassa ja valvontaa suorittaa pysäköinninvalvonnan lisäksi Itä-Suomen poliisi, myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kaupungin omistamilla puistoalueilla maastoon ei saa pysäköidä.

VÄINÖLÄNNIEMEN uimalan läheisyydessä, tenniskenttien ja rannan välissä on pysäköintiin tarkoitettu P-alue, joka jää monelta huomaamatta, sillä käynti alueelle on Kallanranta-Satamakadun risteyksestä.
Uimalan puoleisella katualueella on liikennemerkein merkitty pysäköintikieltoalue, mutta Kuopionlahden puoleiselle kadulle saa pysäköidä lähes koko matkalta molemmille puolelle katua. Vain sillan jälkeen mutkassa ja kasinon kohdalla pikku-uimalaan asti on toinen puoli pysäköintikieltoaluetta.
Ison uimalan ja jäätelökioskin välinen alue on pysäköintikieltoaluetta. Edes läpiajo ei ole sallittu.

STADIONILLA urheilutapahtumia varten yli sadan autopaikan pysäköintitarve on katu- ja liikennesuunnittelussa otettu huomioon ja mahdollistettu lähialueelle. Myös Satamakatu on kesäaikaan molemmin puolin käytettävissä, niin sataman kuin Väinölänniemen käyttäjiä varten.

PYSÄKÖINNINVALVONNAN asiakasvastaava Vesa Jussila sanoo, että pysäköintisäännöt unohtuvat aina kesäaikaan. Ilmiö näkyy joka vuosi.
– Maastopysäköinti on iso ongelma. Se on kiellettyä kaikilla puistoalueilla ja myös Väinölänniemellä. Säännöt ovat yhdenmukaiset joka paikassa. Maastoon pysäköinti pilaa puistoalueen nurmen, tukkii liikennettä ja voi aiheuttaa vaaratilanteita. Väinölänniemellä näin käy varsinkin uimalan puolella, jossa on kaksisuuntainen liikenne.

JUSSILA sanoo, että väärinpysäköintiä näkee kesäaikaan erityisesti sataman alueella.
– Esimerkiksi vankilan vieressä olevan P-alueen reunustoille ja laiturien läheisyyteen pysäköidään autoja vaikka se ei ole sallittua. Pysäköinti on sallittua vain merkityille alueille, ei muualle.