Rohkeasti kesää kohden

Tapasin illanistujaisissa toimittajan. Aikamme rupateltuamme, ohjeisti hän allekirjoittanutta käyttämään rohkeammin hyväkseni kolumnipalstan suomaa mahdollisuutta tuoda omia mielipiteitäni julki.

Totesin että pidättäytyväisenä pohojalaisena kynästäni ei kovin helpolla irtoa tekstiä, jossa esimerkiksi nillittäisin, miten huonot harjoitusolosuhteet Kuopion pienillä juniorifutaajilla on. En millään jaksaisi huudella tuuleen siitä, miten yli 2000 piskuisen lapsen vanhemmille höpötellään futishallien ja harjoitusolosuhteiden parantamisesta. Olen surullisen huvittuneena seurannut kaupunkimme futishallihankkeen kuperkeikkoja. Jos olisin rohkea, niin väittäisin, että tuskinpa kaupunki tulee lapsillemme tätä hallia rakentamaan.

Rohkeampaa, kuin valittaa, voisi olla kuitenkin kertoa tässä ihan kaikelle kansalle, miten vaikeaa on opetella pitkästä aikaa sinkkuelämän aakkosia. Lusikat kun laitetaan jakoon musiikillisten erimielisyyksien takia ja samalla toteat, että et olekaan enää sitä kuuminta hottia sinkkumarkkinoilla, niin siinähän ihmettelet, että mitenkäs soolopyörää tandemin sijaan ajettiinkaan. Turvallista olisi varmastikin pitää tällaiset asiat ihan omana tietonaan ja homehtua kotio, vaan itse ajelin pallikarvat ja läksin punttisalille. Jokainenhan meistä kuitenkin on jonkun eksä, toiset vaan eksämpiä kuin toiset.

Jos sitten päättäisin olla oikeasti rohkea ja lusikoida sen rokan kitusiini, niin todennäköisesti myöntäisin itselleni, että nyt ne nuoremmat viimeinkin tulivat ja juoksivat ohi. Kun seurasin sunnuntaina KuPSin ja Hongan keskinäistä mittelöä, niin mieleeni ei tullutkaan se perinteinen marmatus, jonka mukaan ennen kaikki oli paremmin ja ukot kovempia sekä peli hienompaa. Pakko se vaan on myöntää, että jos saisimme mahdollisuuden ottaa mittaa toisistamme, niin nykyajan futaajat pyyhkisivät entisajan joukkueilla lattioita. Vaikka se hieman sattuukin, niin tämä fakta on rohkeasti myönnettävä itselleen.

Rohkeaa kevättä kaikille nyksille, eksille, kaupungin päättäjille ja piskuisille futaajan aluille.

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.