Satamaan avataan kesäksi uusi ravintola

Sataman palveluvalikoima kasvaa. Pasi Tiilikainen ja Ulla Vidgren ovat remontoineet Kallamarinan ravintolatilan uuteen uskoon. Kiinteistössä on myös muuta yritystoimintaa. Kuva: Aija Pirinen

Maxim Ranta -niminen kesäravintola aukeaa Kallamarinan tiloihin.

Sataman Kallamarinan kiinteistössä on viimeisten vuosien aikana toiminut useampikin ravintola. Viime kesän kiinteistön ravintolatila oli tyhjillään, mutta tulevaksi kesäksi tilaan aukeaa uusi ravintola, Maxim Ranta. Nimi viittaa Kuopion keskustassa toimivaan Ohjelmaravintola Maximiin, sillä ravintolan avaa sama yhtiö.
– Ohjelmaravintola Maximissa ei kesällä juuri ole toimintaa, joten sen henkilöstö siirtyy nyt kesäksi rantaan avattavaan ravintolaan, kertoo Ulla Vidgren, joka on Maximin ravintolapäällikkö ja yksi omistajista.
– Saamme näin kesäksi töitä itselle ja muillekin, kertoo Ullan puoliso Pasi Tiilikainen.

Maxim Ranta tarjoaa jo sunnuntaina äitienpäiväkattauksen. Sen jälkeen ravintola aloittaa arkisin lounastarjoilut.
– Ravintola tarjoaa puhdasta liha-, kala-, kana- ja kasvisruokaa, Vidgren sanoo.
Laajemmat aukioloajat ja à la carte -tarjoilu on tarkoitus käynnistää kesäkuun alusta.
– Olemme sanoneet, että olemme tarvittaessa auki vaikka 24/7, jos asiakkaita riittää, Ulla ja Pasi sanovat.
Ravintolatilassa on kevään aikana tehty pintaremontti. Asiakaspaikkoja on terassi mukaan lukien reilu 100.
Kesän aikana ravintolassa on tarkoitus järjestää myös livemusiikkia. Myös Maximin ohjelmistoa saatetaan nähdä kesällä joitain kertoja ravintolan viereisessä tilassa.

Ravintolan lisäksi Kallamarinan kiinteistössä avaa kesäkuun alusta vuokraustoimintaa ja ohjelmapalveluja tarjoava RSteam Oy. Vuokrattavana on muun muassa vesijettejä, paljuja ja peräkärryjä. Lisäksi yritys tarjoaa veneiden ja pienkoneiden huoltoa.
Yritys on toiminut aiemmin Pitkälahden ABC:n lähellä.
– Meillä oli jo viime kesänä neuvottelut Kallamarinan tilasta, mutta silloin neuvottelut eivät tuottaneet tulosta. Mutta täksi kesäksi muutto onnistui.
Kallamarinassa toimii myös Kuopio Water Sports Center, joka järjestää muun muassa veneiden, kajakkien, SUP-lautojen ja sähköpyörien vuokrausta ja ohjattuja retkiä.