Satamassa runsaasti ilmaisohjelmaa viikonloppuna

Viime vuonna tapahtumassa esiintyi Jukka Poika. Tänä vuonna sataman ilmaiskonsertissa esiintyvät Kasmir ja Abreu.

Sunsets Kuopio tarjoaa viihdettä ja urheilua. Esiintymässä Kasmir ja Abreu.

Kuopion satama-alueella on viikonloppuna tarjolla runsaasti ilmaista ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille. Sunsets Kuopio -tapahtuma oheisohjelmineen tarjoaa niin urheilukisoja, lasten tapahtumia kuin iltabileitä tähtiartisteineen. Tapahtumia on aina aamusta iltaan ja ne ulottuvat Albatrossin edustalta aina Väinölänniemelle saakka.
– Tavoitteemme on, että Sunsets Kuopiosta tulee Suomen suurin urheilun ja viihteen ilmaistapahtuma, kiteyttää tapahtumapäällikkö Tatu Säisä.

Alkujaan beach volley -kisoista käynnistynyt Sun-sets Kuopio -tapahtuma on vuosien varrella kasvanut ja laajentunut niin paljon, että beach volley on vain yksi osa kirjavaa ohjelmaa. Beach volley -kisojen lisäksi tapahtuma tarjoaa muun muassa tanssiesityksiä, muotinäytöksiä ja livemusiikkia. Perjantai-iltana satamatorin lavalla esiintyy Kasmir ja lauantai-iltana Abreu.
Tapahtuma-alueelle rakennetaan suuri vip-alue, jonka anniskelusta vastaa Target Events. Vip-passeja tapahtumaan on myyty noin 1200.
- Satamatorin alueelle rakennetaan beach-kenttä vaaleasta kvartsihiekasta. Päivisin kentällä järjestetään beach volley -pelit ja illalla kenttä muuttuu bilealueeksi, jossa ihmiset pääsevät tanssimaan, Säisä kertoo.

Sunsets Kuopio -tapahtuman lisäksi satamassa on viikonloppuna myös paljon muuta ohjelmaa. Albatrossin edustalla on Welhojen järjestämä katusählyturnaus. Kuopion Linkki järjestää puolestaan sataman parkkipaikalla katukoristurnauksen ja samassa paikassa järjestetään myös liaanihypyn SM-kilpailu ja Kuopion Vahvin -kisa. Parkkipaikka-alueen vieressä on myös Lelukauppa Partasen toteuttama Lasten maailma pomppulinnoineen.Scandicin rannassa on puolestaan Kuopio Veneilee -venenäyttely ja Väinölänniemellä järjestetään beachfutiskisa ja toiminnallisen harjoittelun Sunsets Balooza -kisa.

Säisä sanoo, että tänä vuonna monet tapahtumat haluttiin keskittää samalle viikonlopulle.
– Kun me ilmaistapahtumien järjestäjät kokoamme yhdessä voimamme ja järjestämme tapahtumat samaan aikaan, saadaan kerralla enemmän ihmisiä tapahtumiin.
Sunsets Kuopio tavoittelee viikonlopun aikana paikalle noin 16 000 ihmistä.

Sunsets Kuopio oheisohjelmineen Kuopion satamassa 2.–4.8.