Sateenkaari myös Savoon

Parhaillaan on käynnissä Helsinki Pride-viikko. Pride-viikko antaa äänen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ja juhlistaa tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta sekä kaikille kuuluvia ihmisoikeuksia. Viikko huipentuu Senaatintorilta lähtevään kulkueeseen. Viime vuonna kulkue keräsi jopa 100 000 marssijaa.

Yle uutisoi, kuinka Pride tapahtuma aiotaan järjestää ensi vuonna myös Kuopiossa ja on näin ollen ensimmäinen laatuaan Pohjois-Savossa.

Todella hienoa, että Pride-tapahtuma saadaan myös tänne Pohjois-Savoon. Tosiasia on edelleenkin, vielä vuonna 2019 se, että monessa Helsinkiä pienemmässä kaupungissa voi olla vaikeaa kuulua sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön. Edelleen moni lähtee näiltä leveyspiireiltä pois – yleensä pääkaupunkiseudulle, vapaamman ja avoimemman ilmapiirin toivossa.

Paikoin hyvinkin nihkeän ilmapiirin huomaa myös toimitustyössä. Osa ihmisistä ”lähes oksentaa” jos lehdessä on juttua seksuaali- tai sukupuolivähemmistöistä saatikka maahanmuuttajista. Heistä näitä ihmisiä ei pitäisi ”esitellä” lehdissä.

Jos jonkun luonnollinen olemassaolo tai kahden ihmisen välinen rakkaus tuo aggression pintaan, olisi ehkä hyvä tutkailla, että mikä siellä omassa sielun sopukassa hiertää. Oletko kenties itse jäänyt vaille rakkautta elämässä?

Viikon teemaan sopivat saatesanat ahdistujille Tundramatixin tahtiin: ”Silti meit on täällä lesbo, transu, hetero ja hinttari, kääpiö, cp-vammanen, kehari, ja pinkki, värillinen, väritön ja kirjava, sateenkaariperhe ja muut.”

Universaalin rakkauden täyteistä viikkoa!

Kirjoittaja on toimittaja.