Savilahdessa valtavasti ohjelmaa lauantaina

Savilahti-projekti on keskelle Kuopiota, Kallaveden rannalle rakentuva kaupunginosa 35 000 toimijalle. Kuva: Sanna Pietikäinen

Tapahtumaan ilmainen katujunakyyti.

Kuopion Savilahdessa järjestetään tulevana lauantaina 8.9. kaikenikäisille suunnattu tapahtuma Iloa ja Valoa Savilahdessa. Ulkoilmaelokuva hämärässä alkusyksyn illassa. Rentoa musiikkia piknikillä Savilahden rannassa. Salaperäistä tutustumista Savilahdessa sijaitseviin luolastoihin. Kaikkea tätä ja paljon muuta on luvassa kello 14–22 järjestettävässä tapahtumassa.

Ohjelmassa on muun muassa Varikon luoliin tutustumista, koko perheen työpajoja, valotaidetta, bändejä, parkourausta, geokätköilyä, luontoretki, arkkitehtuurikävely, katutaidetta ja piknik. Illan kruunaa ulkoilmaelokuva Mamma Mia! – Here we go again. Ohjelmaa on koostettu yhdessä alueen toimijoiden kanssa.
– Tapahtuman idea ja ajatus on luoda alueelle tunnelmaa ja fiilistä jo ennen rakentamista. Sekä esitellä Savilahden aluetta ja sitä, millaista siellä tulee olemaan ehkä vuonna 2030, kertoo Veera Lintula.

Tapahtumia on eri puolilla Savilahtea. Yliopistonrannassa tutustutaan muun muassa erilaisiin työpajoihin kuten maalaukseen, nikkarointiin ja jättikuplien tekoon. Siellä järjestetään myös arkkitehtuurikävely, livemusiikkia sekä paikalla tiedeasiantuntijoita.
Savisaaressa geokätköillään sekä luontokävellään ja alueelta löytyy myös pop up -ravintola sekä rantasauna.
Skeittipuistossa on Death Race -vauhtiajot ja Best Trick.
Varikolla pääsee tututusmaan kylmänkosteaan luolaverkostoon sekä Savilahti-projektiin.
Katutaideyhdistys Urbaani järjestää Viestikadun alikulkutunnelissa graffitityöpajajan, jossa pääsee jättämään oman jälkensä ympäristöön.

Ilmainen katujuna kulkee väliä Tori–Yliopistonranta–Varikko–Yliopistonranta–Tori kuljettaen näin kävijöitä. Lähtö on torilta tunnin välein kello 13.30 alkaen. Viimeinen juna lähtee kello 19.30. Autoille on parkkipaikkoja rajoitetusti ja autot toivotaan pysäköitävän toriparkkiin, jossa pysäköinti on tarjolla puoleen hintaan kello 14–22. Yliopistonrannasta on venekuljetus Savisaareen. Vene kulkee nonstopina kello 14–18. Tapahtumapisteisiin pääsee sujuvasti myös kävellen ja pyöräillen.

  • Lisätietoa ja tapahtuman tarkka ohjelma osoitteessa: www.savilahti.com/iloa-valoa