Savilahti-projekti etenee usealla taholla

Havainnekuva Sakkyn Savilahteen suunnitelluista tiloista. Kuva: Arkkitehtitoimisto ON Oy

Savilahdentiellä aloitetaan mittaustyöt.

Savilahti-projektin etenemisestä on parhaillaan tiedotettu kahdella taholla. Savilahden infran rakentaminen toteutetaan allianssi-mallilla, ja kaupunkirakennelautakunta valitsi keväällä allianssikumppaniksi Sawon sykkeen. Salli-allianssin suunnitteluun liittyvät mittaustyöt alkavat Savilahdentiellä maanantaina 25.6. Töiden arvioitu kesto on 2–3 viikkoa.

MITTAUSTÖIDEN työalue rajoittuu Savilahdentiellä Volttikadun ja Niiralankadun väliselle alueelle. Työt etenevät vaiheittain. Työalue eristetään töiden ajaksi liikenteeltä ja alueelle asetetaan 30 kilometrin nopeusrajoitus. Lisäksi alueelle asennetaan siirrettäviä töyssyjä ajonopeuksia hillitsemään. Ajoneuvoliikennettä haittaavaa työtä ei tehdä aamu- ja iltaruuhkien aikana, vaan työskentely ajoradalla tapahtuu arkisin kello 9–15.

YLIOPISTON ja ammattikorkeakoulun lisäksi myös Savon koulutuskuntayhtymä tulee keskittämään toimintonsa Savilahden kampusalueelle. Sakkyn tilapalvelujen tulosaluejohtaja Ari Orsjoki kertoo, että Sakkyn hallitus hyväksyi viime viikon kokouksessaan Savilahden kampuksen hankesuunnitelman. Pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtitoimisto ON Oy.
– Varsinaiseen suunnittelutyöhön päästään käsiksi heinä–elokuussa, heti vietettyjen kesälomien jälkeen. Vuoden päästä syksyllä olisi tarkoitus päästä rakentamaan, Orsjoki kertoo aikatauluista.

SAKKYN hankkeen tavoitteena on toteuttaa modernia oppimisympäristöä, jonka lähtökohtia ovat käyttäjälähtöisyys, yhteistoiminnallisuus, monikäyttöisyys ja muunneltavuus. Uudisrakennus ja muut tilat tulevat sisältämään erilaisia opinto- ja toimistotiloja sekä ravintolamaailman opetuskeittiöineen.
– Uudet tilat tulevat olemaan moderneja, avoimia ja monikäyttöisiä. Sisätilat suunnitellaan tarkemmin vielä myöhemmin, Orsjoki sanoo.
Samalla tullaan rakentamaan myös yhtenäinen palvelualusta virtuaaliselle oppimisympäristölle.

KOKONAISSUUDESSA Savilahden kampusalue tulee olemaan yksi Suomen merkittävimmistä oppilaitoskeskittymistä. Opiskelijoita tulee olemaan kaikkiaan 15 000.