Savonkadulle avataan marraskuussa uusi turkkilainen ravintola

Yrittäjä Huiping Zhan on opiskellut Savoniassa tietotekniikkaa. Työntekijä Semra Bahceci sen sijaan on käynyt kokki- ja leipomo-kondiittorikursseja sekä talouskoulun. Kuva Jutta Jauhiainen

Uudessa ravintolassa on 100 asiakaspaikkaa ja se työllistää kuusi ihmistä.

Savonkadulle avataan 1. marraskuuta uusi turkkilainen ravintola. Ravintola Galata sijaitsee Iso Ceetä vastapäätä.
Ravintolassa on 100 asiakaspaikkaa ja se työllistää kuusi ihmistä. Koko tila on remontoitu ravintolakäyttöön. Ravintolan sisustus on ostettu suoraan Turkista.
Tilaan on rakennettu keittiö, vessat sekä henkilökunnan vaatehuone.

YRITTÄJÄNÄ toimii Huiping Zhan. Hän innostui turkkilaisesta ruoasta turkkilaisen miehensä sekä ystävänsä, turkkilaisen Semra Bahcecin kautta. Heistä molemmat myös työskentelevät ravintolassa. Ystävykset ovat tunteneet toisensa kolme vuotta ja ovat käyneet myös yhteisillä Turkin matkoilla.
– Pidän kovasti turkkilaisesta ruuasta eikä Kuopiossa ollut ainuttakaan sen tyylistä ravintolaa. Siitä idea lähti ja päätin perustaa uuden ravintolan, sillä halusin voida tarjota kuopiolaisillekin turkkilaista ruokaa, Zhan kertoo.

RAVINTOLASSA työskentelee kaksi kokkia. Tarjolla on joka päivä buffetlounas, kolme pääruokaa sekä keittoa ja 17 eri salaattia. Ravintolassa tarjoillaan niin liha- ja kasvisruokia.
– Turkissa syödään paljon kasvisruokia. Jo esimerkiksi munakoisoa voi valmistaa yli sadalla eri tavalla, Zhan kertoo.
Zhan kertoo panostavansa ruuan terveellisyyteen ja tuoreuteen.
– Ravintolassa ei tulla käyttämään pakastekasviksia- tai lihoja.

ZHAN ja Rahceci kertovat suomalaisen ja turkkilaisen ruuan eroavan toisistaan paljonkin. Turkkilainen ruoka on paljon mausteisempaa, mutta toisaalta myös luonnollisia makuja suositaan.

Ravintola Galata