Kuopiolainen Sonja uskoo olevansa seuraava Miss Suomi – missikiertue saapuu Kuopioon perjantaina

Kuopiolainen Sonja Länsivuori tähtää Miss Suomeksi 2019. Kuva: Nadi Hammouda / Miss Suomi kuvapankki

Miss Suomi -kiertue saapuu Kuopioon perjantaina. Mukana myös kuopiolainen Sonja Länsivuori.

Kuopiolainen Sonja Länsivuori (21) valittiin pari viikkoa Miss Suomi 2019 -finaalikymmenikköön. Tällä hetkellä finalistit ovat Turkissa, josta he palaavat Suomeen torstaina ja perjantaina 13.9. kiertue saapuu Kuopioon. Missiehdokkaat tekevät ensin yritysvierailun, sen jälkeen he ovat tavattavissa Ramin konditoriassa kello 14 ja Sokoksella he esiintyvät muotinäytöksessä kello 17.

Viikkosavo tavoitti Länsivuoren Turkista kesken kuvausten. Nuori nainen on todella innoissaan finaaliin pääsystään ja sanoo, että kasassa on upea kymmenikkö. Semifinaalipäivä oli kuitenkin jännittävä.
– Ennen semifinaalia olin todella itsevarma. Haastattelu meni hyvin ja tuntui, että sain annettua itsestäni kaiken mitä halusin. Sitten kun alettiin luetella nimiä ja oli enää 2–3 nimeä jäljellä, alkoi vähän jännittää. Mutta kun viimeinen nimi oli enää jäljellä, tiesin, että se on minun nimeni ja sieltähän se tuli.

Semifinaalista alkoi suoraan kiertue, joka rantautuu pian Kuopioon ja päättyy lopulta Miss Suomi -finaaliin 28.9. Raaseporissa. Finaali esitetään suorana kello 19 alkaen Alfa TV:llä. Länsivuori kertoo, että kiertue on pitänyt sisällään todella paljon kuvauksia ja promotöitä.
– On ollut todella hauskaa. Meillä on ihana porukka ja todella hyvä yhteishenki. Ei ole tuntunut yhtään työltä vaikka on ollut pitkiäkin päiviä. Ja Turkkiin olen rakastunut ihan täysin. En ole ennen käynyt täällä, aivan ihana paikka. Olimme eilen jahdilla ja Heikin Baarissa valittiin Miss Heikin baari ja Turkin medialle on oma pressitilaisuus, Länsivuori hehkutti maanantaina.

Länsivuori uskoo vahvasti mahdollisuuksiinsa olla seuraava Miss Suomi. Kiireisessä aikataulussa hän pitää päänsä kylmänä ottamalla aikaa itselleen aina kun mahdollista. Hän kokoaa ajatuksiaan esimerkiksi liikunnan avulla.
– Usko omiin mahdollisuuksiin on kasvanut koko ajan ja uskon kyllä, että hyvin tässä käy. Olen ehtinyt ajatella paljon, mitä haluan tehdä tämän jälkeen. Ihan sama miten kisassa lopulta käy, haluan jatkaa alalla ja tehdä paljon töitä unelmien eteen ja olla mahdollisimman paljon esillä. Ja jos kruunu tulee niin, sitten teen extrapaljon töitä ja haluan hyödyntää kaikki missivuoden mahdollisuudet.

Perhe ja poikaystävä ovat alusta alkaen tukeneet Länsivuoren osallistumista kisaan.
– Vanhemmat ovat olleet tukena koko ajan ja poikaystävä luonnollisesti on se suurin tuki. Kaikki he ovat kannustaneet minua alusta lähtien ja olleet todella ylpeitä minusta.

Kisan aikana Länsivuori sanoo oppineensa itsestään, että kaikesta selviää.
– Olen jaksanut olla ja tehdä. Tämä on osoittanut sen, että voi selvitä pahemmistakin asioista ja moni muu asia ei ehkä hetkauta niin paljon enää.