Sporttilainaamo kaipaa uusia lahjoituksia

Olympiavoittaja Iivo Niskanen on lupautunut Kuopion Sporttilainaamon kummiksi. Kuva: Krista Kinnunen

Nyt kaivataan muun muassa palloja ja mailoja.

Bellanrantaan huhtikuussa avattuun Sporttilainaamoon kaivataan varsinkin kesälajeihin sopivia urheiluvälineitä. Lainaamossa on tarve esimerkiksi jalkapalloista, sählymailoista, lentopalloista, sulkapallomailoista, rullalaudoista ja frisbee-kiekoista.
– Huhtikuussa saimme paljon talvivarusteita, mutta nyt kaipaamme kaikenlaisia kesäurheiluun soveltuvia välineitä ja varusteita, Krista Kinnunen Sporttilainaamosta kertoo.

SPORTTILAINAAMO tarjoaa kaikille kuopiolaisille mahdollisuuden lainata urheiluvälineitä ilmaiseksi.
– Tavoitteemme on, ettei kenenkään liikuntaharrastus kaatuisi ainakaan rahan ja varusteiden puutteeseen. Sporttilainaamon idea on poistaa liikkumisen esteitä, Kinnunen sanoo.
Hän huomauttaa, että Sporttilainaamo palvelee myös alueen matkailijoita.
– Kesäturistit voivat tulla lainaamaan vaikka sulkapallomailoja.

SPORTTILAINAAMO sijaitsee Bellanrannassa, Huippu Centerin vieressä. Lainaamo on avoinna tiistaisin kello 14–17. Varusteita voi käydä lainaamassa tuona aikana, näyttämällä henkilötodistuksensa ja täyttämällä lainauslomakkeen. Varusteiden laina-aika on 2 viikkoa.
Varusteita voi lahjoittaa paikan päällä tiistaisin. Lisäksi lahjoitusvarusteita otetaan vastaan Työterapisen yhdistyksen Pajalan tiloissa, osoitteessa Pyynpolku 10. Pajaan voi viedä lahjoituksia arkisin kello 8–16.
– Siellä Työterapisen yhdistyksen väki kunnostaa ja puhdistaa varusteet, Kinnunen kertoo.

BELLANRANNAN Sporttilainaamo on hiljakkoin saanut kummikseen olympiavoittaja Iivo Niskasen. Hän on huolissaan suomalaislasten liikkumattomuudesta.
– Urheilemisen kynnystä pitää madaltaa, jotta liikkuminen ei jäisi kenenkään kukkaron paksuudesta kiinni, toteaa Niskanen.
Niskasen mielestä Sporttilainaamo on hieno konsepti.
– Sen avulla jokainen yksittäinen ihminen voi antaa tukensa niille, kenellä ei itse ole mahdollisuutta hankkia urheiluvälineitä. Lainaaminen on maksutonta kaikille ja toisaalta varastojen perukoilla lojuville vanhoille varusteillekin löytyy nyt järkevä lahjoituspaikka, Niskanen toteaa tiedotteessa.