Stand up -esitys vaihto-opiskelijoille

Ari Eldjárn on islantilainen maailmantähti joka esiintyy Kuopiossa sekä torstaina että perjantaina.

Koomikot esiintyvät myös Introssa.

Loppuviikosta Kuopiossa nauretaan taas oikein urakalla sillä kaupunkiin saapuu niin kansainvälisiä kuin kotimaisiakin stand upin tähtiä. Kuopiossa, Intron Komediaklubilla esiintyvät perjantaina 14.9. kello 20 alkaen islantilainen maailmantähti Ari Eldjárn, ruotsissa valtavaa suosiota nauttiva Al Pitcher, suomalainen komiikan konkari André Wickström ja huimassa nousukiidossa oleva Tommi Ylimäinen.

Perinteisen komediaklubin lisäksi nämä samat herrat esiintyvät torstaina 13.9. lähes 600:lle kuopiolaiselle opiskelijalle. Kuopion Komediafestivaalin tuottaja Juha Jylhäsalmi kertoo, että kyseessä on kaupungin kanssa yhteistyössä suunniteltu tervehdys erityisesti vaihto-opiskelijoille.
– Kaupunki tarjoaa liput opiskelijoille ja ne ovat olleet jaossa kampuksilla. Vaihto-opiskelijat ovat voineet lunastaa lippunsa ensin ja loput ovat muille opiskelijoille. Tällä tempauksella halutaan näyttää, että Kuopio on kansainvälinen ja todellinen komediakaupunki ja toivottaa opiskelijat lämpimästi huumorin kautta tervetulleeksi.

Jylhäsalmi kertoo, että esitys on opiskelijoille englanniksi ja erityisesti ulkomaalaisten esiintyjien setissä on juttuja, joihin vaihto-opiskelijoiden on varmasti helppo samaistua.
– Sekä Ari Eldjárnilla että Al Pitcherillä on seteissään juttua Suomesta. Eldjárn on vitsailee muun muassa siitä, että hän uskoo, että Macarena-kappale on keksitty Suomessa. Ja siis ihan siitä, kun maajussit hakkaavat hyttysiä itsestään ja kiroilevat. Näissä jutuissa tuodaan Suomea esiin omin silmin.

Kyseessä on ainutlaatuinen tempaus jollaista ei ole Suomessa aiemmin tehty. Jylhäsalmi toivookin, että tempauksen voisi jatkossa monistaa.
– Suuri ajatus on, että tästä voisi tulevaisuudessa tehdä kiertueen, jossa kierrettäisiin eri yliopistokampuksilla vaikka viikon ajan. Ja tätä voisi kehittää niinkin, että vastaava järjestettäisiin esimerkiksi aina uusille, kaupunkiin muuttaneille asukkaille.

Intron Komediaklubi: Ari Eldjárn, AlPitcher, André Wickström ja Tommi Ylimäinen perjantaina 15.9. kello 20. Esityskieli englanti ja suomi.