Steelersin tavoitteena voittaa I-divisioona

Steelersin kotiavaus pelataan sunnuntaina Väinölänniemellä. Kuva Jari Turunen

Steelersin kotiavaus pelataan sunnuntaina. Joukkue tahtoo nousta Vaahteraliigaan.

Kuopio Steelersin kotiavaus pelataan tämän viikon sunnuntaina 18. kesäkuuta. Steelers pelaa I-divisioonaa yhdessä neljän muun joukkueen kanssa. I-divisioona alkoi Steelersin osalta jo 4.6., kun joukkue kävi Helsinki Wolverinesin vieraana. Tuolloin pelissä tuli takkiin, mutta joukkueella on kova usko I-divisioonan voittoon. Sunnuntaina Väinölänniemellä kuopiolaisia vastaan asettuvat Jyväskylän Jaguaarit.
– Meidän kova, mutta realistinen tavoitteemme on voittaa I-divisioona ja nousta SM-tasolle Vaahteraliigaan. Viime vuonna olimme kolmansia, eikä meillä ollut amerikkalaisvahvistuksia, joten voitto on ehdottomasti mahdollista, päävalmentaja Pekka Utriainen arvioi.
Tämä on Utriaisen kolmas kausi joukkueen valmentajana ja joukkueen kehitys on ollut positiivinen.

Urheilullinen joukkue

Utriainen arvioi, että tälle kaudelle kasassa on jopa poikkeuksellisen urheilullinen joukkue. Nuoria on paljon, mutta yhdessä on pelattu jo pitkään, joten porukka on tuttu.
– Hyökkäyksen keski-ikä on 22,5 vuotta. Joukkueemme on myös paikallinen, erittäin pohjoissavolainen.
Utriaisen mukaan joukkueen tämän kauden amerikkalaisvahvistukset tuovat mukanaan lisävahvuutta, mutta myös näyttävyyttä katsojia ajatellen.
– Onni oli meidän puolella, kun saimme mukaan pelinrakentaja Seth Petersin. Moni oli myös Charles Wortin perässä, mutta hän valitsi meidät. Charles pelasi viime vuonna meitä vastaan ja vaikuttui tuolloin siitä, miten pelasimme ilman amerikkalaisvahvistuksia.
– Justin Bell on aiemminkin pelannut Euroopassa, joten tiesimme, että hän on sopeutunut tänne ja hänellä on kokemusta Euroopassa pelaamisesta.

Farmisopimus loistava juttu

Kuopio Steelers solmi tälle kaudelle farmisopimuksen viime kaudella kakkosdivisioonan voittaneen Mikkeli Bouncersin kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, Steelersin pelaajat voivat käydä pelaamassa Bouncersin riveissä II-divisioonaa tänä kesänä. Homma voi tarvittaessa toimia myös toisin päin, eli Bouncersin pelaajat voivat edustaa Steelersiä, esimerkiksi sairastapausten sattuessa.
– I-divari on todella kovatasoinen sarja, eikä sinne voi oikein hypätä kokemattomana. Meille on hyödyllistä, että esimerkiksi kokemattomammat pelaajamme pääsevät saamaan peliaikaa ja kokemusta Bouncersin riveissä.
Nuorten joukkueissa yhteistyötä on tehty jo aiemmin, ja se on Utriaisen mukaan ollut loistava juttu.

Junnupuolelle tarvitaan toimijoita

Utriainen sanoo, että Steelersin edustusjoukkueen nousu on lähtenyt omasta junioritoiminnasta ja toimiva junioripuoli on joukkueen elinehto jatkossakin.
– Junnupuolelle tarvittaisiin lisää toimijoita, kuten huoltajia ja valmentajia. Olemme vanhemmille edelleen hieman outo juttu. Koululaiset saattavat itse tietää lajista, mutta meidän pitäisi tulla myös vanhempien tietoisuuteen, jotta lapset saataisiin tulemaan treeneihin.

 

Steelers–Jaguaarit 18.6. klo 16 Väinölänniemellä. Ottelun lipputuloista 50 prosenttia lahjoitetaan Pelastakaa lapset Ry:n Kuopion yksikön Eväitä elämälle -projektiin.

Steelersin naisia maajoukkueeseen

Kuopio Steelersin naisten joukkue on tällä kaudella voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua. Naiset pelaavat II-divisioonassa ja seuraava peli on vasta heinäkuussa. Sitä ennen Steelers-naiset Evi Laajapuro ja Laura Pulkkinen lähtevät kuitenkin edustamaan Suomea maajoukkueen mukana MM-kisoihin.
Naisten MM-kisat pelataan 22.6.–1.7. Langleyssa, Kanadassa. Suomen naisten maajoukkue on hallitseva Euroopan mestari ja kaksien edellisten MM-kisojen pronssimitalisti.