Suklaaövereistä kuntosalille

Lomat on lusittu. Joulu mielletään hiljentymisen juhlaksi. Tosiasiassa avioerohakemuksissa on piikit tammikuussa ja elokuussa, lomien jälkeen. Pari kertaa vuodessa on aika pysähtyä: se on monelle rakkaussuhteelle konkurssi.

Jouluna pysähtyminen on käsinkoskeltavaa. Jopa uutismaailma lamaantuu. Media suoltaa menneen vuoden uutisia tai tulevan vuoden tapahtumia. Uutistapahtumia ei jäänyt mieleeni, mutta yhden otsikon muistan ”Myydään puinen perämoottori ilman moottoria syyshintaan”.

Vuoden vaihtuessa kaupat tyrkyttävät alkoholijuomia, joiden enimmäisvahvuus on 5,5 prosenttia. Korotus entiseen on huimat 0,8 prosenttiyksikköä. Kuohut ovat lyöneet korkealla. Hölmö veronmaksaja on seurannut näytelmää selvinpäin. Luulisi parlamentissa olevan tärkeämpääkin puimista.

Alkupäivinä vahvistuneiden juomien myynti ei räjähtänyt käsiin, mutta mainonta kylläkin. Juomasekoitukset hyppäsivät silmille tuutuista kuin tuutista. Mutta jos haluaa alkoholittoman oluen, sitä on etsittävä kuin neulaa heinäkasasta.

Nyt on se aika vuodesta, kun rakennetaan elämäntaparemonttia. Kuvioon kuuluu tipaton tammikuu, tupakkalakot ja tietysti laihdutuskuurit. Suomalaiset katuvat joulun jälkeen, venäläisillä menee paremmin, katumusharjoitukset ovat vasta helmikuussa.

Vuosi on vaihtunut ja nyt aloitan elämäni puhtaalta pöydältä. Suklaaövereistä on helppo luopua, koska en pidä äkkimakkeesta. Joka vuosi olen luvannut kiloista luovuttaa. Lupauksen olen pitänyt sataprosenttisesti, mutta kilojen suunta on ollut väärä.

Liikkumisesta tulee tänä vuonna vakiintunut rituaali, siispä modernisti kuntosalille. Vaimo hinasi minut mönsteriluolaan puolipakolla. Voi sitä pelon määrään kun katselin vempeleitä.

Olo oli kuin Tähtien sodassa, humanoidimaiset avaruusoliorodut tuijottivat ahnaasti. Kiltisti kipitin emännän perässä ja kuuliaisesti treenasin mitä käskettiin. Lukijat eivät halua tietää mitkä tuntemukset olivat seuraavana päivänä kropassa.

Tyytyväisenä urheilusuorituksen jälkeen palkitsin itseni isolla oluella. Paikalle sattui tuttu personal trainer, joka oli pyörtyä nähtyään palautejuomani. Ehkä ensi vuodellekin jää lupauksia lunastettavaksi.

Kirjoittaja on tiedotusenkeli.