Suurmarkkinat alkaa huomenna Kuopiossa

Kansainväliset markkinat ovat vierailleet Kuopiossakin jo useampana vuonna. Kuva: Laura Töyräs

Tämän vuoden markkinoiden uutuushittinä Australia-osasto.

Kansainvälisten Suurmarkkinoiden kiertue saapuu Kuopioon huomenna torstaina ja viipyy sunnuntaihin. Tänä vuonna markkinoiden teemana on ”makujen maailma”. Kiertue oli kokonaiskävijämäärältään vuonna 2017 maamme suurin yleisötapahtuma kooten noin 1,4 miljoonaa kävijää.

TÄMÄN vuoden markkinoiden erikoisuutena on iso Australia-osasto, jossa on tarjolla muun muassa kengurupurilaisia ja krokotiilipihvejä.
– Tämä osasto on ollut valtava menestys. Ihmiset ovat olleet todella uteliaita ja kiinnostuneita maistelemaan kengurua ja krokotiilia. Kojulle on ollut ihan käsittämättömät jonot, Ari Kallas kertoo.
Australialaiset taas ovat puolestaan ihmetelleet Suomen poikkeuksellisen helteisiä säitä.
– He ovat ihmetelleet, miten näin pohjoisessa, melkein napapiirillä, voi olla näin kuuma.

MARKKINOILLA on mukana paljon muutakin uutta. 120 kauppiaasta noin 30 prosenttia vaihtuu vuosittain. Esimerkiksi toinen tämän vuoden uutuus on gambialainen ravintola.
– Gambiassa turistisesonki on talvella, ja kesällä 5-tähden hotellit seisovat lähes tyhjillään. Niinpä saimme tänä vuonna mukaan ryhmän gambialaisia huippukokkeja, koska he ehtivät matkustaa Suomeen kesällä.

LISÄKSI markkinoilla voi herkutella lukuisissa muissakin kojuissa, kuten saksalaisella hiiligrillillä, kreikkalaisessa tai unkarilaisessa ravintolassa, espanjalaisessa Churros-paikassa, italialaisten pasta- ja pizzaravintolassa, belgialaisilla vohveleilla tai vaikkapa ranskalaisessa creperiessä.

KANSAINVÄLISTEN Suurmarkkinoiden kiertue käsittää tänä kesänä 16 kaupunkia ja sen järjestää totutusti TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus.