Tahkon portaat auki syyslomalla

Tahkon portaita on tällä hetkellä valmiina noin 200 metriä.

Tahkon rinteeseen rakennettavien portaiden aikataulu viivästyy. Portaiden piti olla kokonaan valmiina syyslomaviikolla, mutta aikataulu joudutaan arvioimaan uudelleen, sillä rakennustöiden aloittaminen viivästyi.
– Juuri tällä viikolla tulemme päivittämään aikataulun. Todella tiukkaa tekee tuon syysloman kanssa. Toivon, että suurin osa portaista saataisiin kuitenkin valmiiksi siihen mennessä, Pasi Martikainen Tahkonrinteiltä kertoo.
Tarkoituksena on, että vaikka kaikki rappuset eivät vielä olisi syyslomalla valmiina, yleisö pääsisi kuitenkin tutustumaan jo valmiiksi saatuun pätkään.
– Myös avajaistilaisuutta on alustavasti suunniteltu lomaviikolle, mutta senkin laajuus ja aikataulu riippuu portaiden tilanteesta.
Tällä hetkellä valmista pintaa on noin 200 metrin verran. Siitä iso osa on portaita, mutta matkalla on myös tasaisia osuuksia. Portaita rakennetaan ylhäältä alaspäin ja ne tulevat päähissilinjan viereen.

Paljon hyvää pöhinää

Tahkon ympärivuotisuuden kehittämiseksi on myös lukuisia muita suunnitelmia, joista osa toteutuu vielä tämän vuoden puolella. Vaijeriliukurata yli Tahkonlahden, joka oli myös tarkoitus avata tänä syksynä, on kuitenkin edelleen vasta suunnitteluasteella, eikä sitä saada rakennettua tälle kaudelle.
– Ideaa ei ole missään nimessä hylätty, vaan kyseessä on niin iso hanke, että lupa-asioissa menikin pidempään, Kuopio–Tahko markkinointi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ville Puustinen kertoo.
Loppuvuodesta Tahko Span yhteyteen ollaan avaamassa SuperParkin SuperCorner sisäaktiviteettipuisto. SuperCornerin on tarkoitus aueta joulukuussa ja se on suunniteltu niin, että siellä olisi tekemistä kaikenikäisille.
– Lisäksi Tahkolle on suunnitteilla moottorirata. Siinä kumppanina on Lapland Driving ja kyseessä olisi siviiliautoille tarkoitettu ajoharjoittelurata. Mikäli suunnitelmat saadaan toteutumaan, rakentaminen olisi tarkoitus aloittaa ensi kesänä ja näihin aikoihin syksystä radalla voisi jo olla tohinaa.
Puustinen sanoo, että Tahkon alamäkipyöräilyreitistön kehittäminen on ollut ehdottoman hyvä ratkaisu. Pyöräily yhtenä tämän hetken megatrendeistä yhdistettynä tuoreisiin reitistöparannuksiin on tuonut Tahkolle mukavasti matkailijoita kuluneena kesänä.
– Positiiviset vaikutukset ovat tulleet esiin heti tänä kesänä. Reitistön kehittäminen jatkuu edelleen.
Tahkon toimijoiden yhdessä kokoama ”ajo-ohje” Tahko Action Plan on vienyt Tahkon suunnitelmia eteenpäin.
– Siihen saatiin niputettua kaikki suunnitelmat näkyville ja sitä myöten niitä on tietoisesti alettu viedä eteenpäin ja suunnitelmat ovat alkaneet toteutua.