Tältä näyttää Kuopion uusi Koiramekka – Katso kuvat!

Core-koira pallomeressä.

Kuopioon on avattu Suomen suurin koiraurheilukeskus.

Kuopion Siikarantaan on nyt avattu Suomen suurin koiraurheilukeskus Koiramekka. Keskuksen pinta-ala on 3 900 neliötä. Koiramekka sijaitsee entisessä Fenestran tehdaskiinteistössä.

– Vuonna 2014 olin näkemässä, kun Fenestra lähti tästä kiinteistöstä. Jo tuolloin mietin, että tähän saisi huikean koiraharrastushallin. Siitä asti haaveilin Koiramekan toteuttamisesta, ja neljä vuotta siinä lopulta meni, että unelmista tuli totta, Harri Katainen sanoo.

Suomen suurimpana koiraurheilukeskuksena Koiramekka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaiselle harrastus- ja kilpailutoiminnalle. Lisäksi sijainti tasapainottaa koiraharrastusmahdollisuuksia maantieteellisesti.

– Haluamme kasvaa tapahtumajärjestäjänä ja tehdä Koiramekasta halutun tapahtumapaikan. Tähän asti koiratapahtumat ovat painottuneet aikalailla Etelä-Suomeen, niin nyt pystymme tarjoamaan tiloja myös täältä päin, Pro Perroa edustava Katainen intoilee.

 

Pro Perron Harri ja Sanna Katainen ovat päävastuussa Koiramekan toteuttamisesta. Lisäksi mukana ovat alusta saakka olleet koira-alan yritys Houndy ja agilityseura Hukka-Putki. Pro Perro ja Hukka-Putki keskittyvät agilityyn, kun taas Houndy on koirien hyvinvointiin keskittyvä yritys, joka on erikoistunut esimerkiksi koirien tasapaino- ja lihaskuntoharjoitteluun.

– Houndyn tila on Suomenkin mittakaavassa poikkeuksellinen koirien touhupuisto. Tilassa järjestetään ohjattua kurssitoimintaa, mutta sitä voi myös vuokrata omaan käyttöön, kuten pentutreffejä tai kotikoiran aktivoimista varten. Sinne voi tulla, vaikkei olisi ikinä harrastanut mitään, mutta haluaa tulla koiransa kanssa tekemään jotain mukavaa yhdessä ja aktivoimaan koiraa, Houndyn yrittäjä Anita Pesola kertoo.

Touhupuistossa on muun muassa koirien pallomeri, esteratoja, älypelejä ja jumppavälineitä.