Tapahtumajärjestäjille syvä kumarrus

Jokainen juhlia järjestänyt tietää, millainen työ on pienissäkin pippaloissa. Jo pelkkä suunnittelu vaatii päänvaivaa. Kun tarjoilut, juhlapaikka ja ohjelma ovat lopulta paketissa, alkaa huoli siitä, unohtuiko joku tärkeä yksityiskohta ja tulevatko vieraat paikalle. Pahimmillaan osa kutsutuista peruu tulemisensa.

Jos tällainen stressi syntyy jo perhejuhlien kanssa, miettikää, millaista hullunhommaa on isojen yleisötapahtumien järjestäminen. Valtavasti työtä, unettomia öitä ja riskinä isot tappiot. Silti monet ovat valmiita yrittämään – ja onneksi on! Ilman näitä raskaan työn raatajia Kuopiosta puuttuisi syke ja kaupungin imago näyttäisi paljon haaleammalta.

Tänäkin kesänä monet tapahtumajärjestäjät ovat painaneet pitkää päivää, jotta Kuopioon saataisiin menoa ja meininkiä. Kiitokset ansaitsevat muun muassa Kuopio Tanssii ja Soin Anna Pitkänen, Viinijuhlien Viivi Sinkkonen, Komediafestivaalien Juha Jylhäsalmi, Anya Productionsin Anja Lappi ja Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen Tilla Martikainen joukkoineen. Isot aplodit kuuluvat myös tapahtumien monitoimimies Allu Koskiselle, jonka organisoima RockCock sai viime viikonloppuna houkuteltua Väinölänniemelle ennätysyleisön – 22 000 kävijää!

Eivätkä tapahtumat tähän lopu. Tulevana viikonloppuna Tatu Säisä joukkoineen järjestää satamassa täysin uudistuneen beach volley  -tapahtuma Sunsets Kuopion.  Tatu apureineen on nähty jo monena päivänä iltamyöhään asti rakentamassa omakätisesti tapahtuma-aluetta.

Vaikka tapahtumien järjestäminen on usein myös kaupallista liiketoimintaa, on järjestäjien aitona toiveena tarjota kuopiolaisille ja matkailijoille elämyksiä ja hyvää mieltä. Kiitos siitä!

Kirjoittaja on Viikkosavon ja Kuopion Kaupunkilehden päätoimittaja.