Tätä tarvitaan lisää!

Kuopiolaista Petri Hiltusta on viime viikkoina kiitelty ympäri kyliä ja Ylekin ehti jo tekemään hyväntekijämiehestä juttua. Jos joku ei vielä tiedä mistä on kyse, niin Hiltunen on aurannut vapaaehtoisesti ja omakustanteisesti mönkijällään Kallaveden jäälle jo kymmenen kilometriä kävelybaanaa. Baanalla saa kävellä koiran kanssa tai ilman, tai vaikka pyöräillä. Hiihtää ei saa, koska hiihtolatuja on yllin kyllin muutenkin.

Suuret kiitokset täältäkin Hiltuselle ja muille hyväntekijöille! Kävelybaanoja on aurattu jäälle muuallakin, mutta pienemmässä mittakaavassa. Ihailtavaa ja suurisydämistä kansalaisaktiivisuutta! Toivottavasti kävelybaanoja nyt kunnioitetaan, kun hyväntekijät ovat viitsineet sellaiset omalla ajallaan tehdä. Kerätään ne koirankakat, niin joku ehkä voi aurata baanoja ensi talvenakin, satojen kävelevien kuopiolaisten iloksi.

Kävelybaanatempaus huipentuu Karhonsaaren Baanabileisiin ensi viikon lauantaina 24.3. Idean puuhamies Hiltunen on saanut hommattua tapahtumaan yhteistyökumppaneita, ja Karhonsaaressa voi muun muassa paistaa omia tai lahjoituksena saatuja makkaroita ja paikalla on myös joitakin potkukelkkoja, joita yhteistyökumppani tuo paikalle. Kävelybaana valaistaan ulkotulilla välille Kettulanlahti–Kelloniemi–Karhonsaari. Pienimuotoisen kalustoesittelyn toteuttaa paikallinen mönkijäporukka. Tapahtumassa voidaan keskustella esimerkiksi kävelybaanan parantamisesta, laajentamisesta ja ylläpidosta.

Kaikki siis sankoin joukoin baanabileisiin ja jäälle nautiskelemaan kauniista kevätsäästä, nyt kun meille kävelijöillekin on annettu siihen oiva mahdollisuus!

Kirjoittaja on toimittaja.
laura.toyras@media.fi