Tavara-ja perhepyörien suosio kasvaa

Kuopiolainen Christian teki viime viikolla kotinsa muuton tavarapyörällä. Kuvassa vasemmalla Pyöräliiton Martti Tulenheimo.

Tukevat, sähkökäyttöiset tavara- ja perhepyörät ovat nostaneet vauhdilla suosiotaan varsinkin Etelä-Suomessa.
Viime viikolla Pyöräliitto oli esittelemässä erilaisia tavarapyöriä Kuopion Hapelähteen puistossa. Esillä oli niin tukevarakenteisia kolmirenkaisia pyöriä, kuin tavallisia polkupyöriä, joihin oli tuunattu kantokoreja ja istuimia lapsille.

 

Maija Hartikainen on tuunannut tavallista sähköpyöräänsä monikäyttöisemmäksi. Taakse hän on asentanut 1-2-luokkalaisille lapsilleen sopivan junioristuimen. Lapsi voi pitää jalkojaan takapyörän viereen kiinnitetyissä jalkatapeissa. Pyörän etuosaan Maija on asentanut korin, jossa on kätevä kuljettaa ruokakasseja.

Pyöräliiton erityisasiantuntija Martti Tulenheimo uskoo, että monikäyttöiset tavarapyörät ovat vähitellen leviämässä nyt myös Kuopion alueelle.
– Etelä-Suomessa moni perhe ostaa kakkosauton sijaan tavarapyörän. Ne ovat ekologisia ja selvästi autoa halvempia. Kalleimmat, kaikilla varusteilla olevat tavarapyörät maksavat noin 5000 euroa, mutta paljon edullisempia tavarapyöräkin on olemassa.
Tulenheimon mukaan tavara- ja perhepyörissä on kätevä kuljettaa niin lapsia kuin tavaroita. Markkinoilla on pyörämalleja, jonka koriosaan mahtuu istumaan jopa 6 lasta kerralla. Koriin saa kuvun sateen suojaksi.
Kuopiolainen Christian on hiljakkoin hankkinut perheelleen perhepyörän ja oli viime viikolla suorittamassa sillä kotinsa muuttoa .
– Uusi koti on melko lähellä, joten muutto onnistuu pyörällä kätevästi. Meidän perheessä perhepyörällä ajetaan kesät talvet. Sillä on näppärä viedä lapset hoitoon ja hoitaa arkiasioita.

 

Inka Silfstenin kuormapyörässä on helppo kuljettaa yhtä aikaa tavaroita ja lapsia. Pyörässä on lastenistuimet niin polkijan edessä kuin takana.