Täysin uusi uimahalli Niiralaan

Uusi uimahalli tulee nykyisen jäähallin parkkipaikan tilalle Suokadun varteen.

Uuden uimahallin lisäksi alueelle rakennetaan pysäköintilaitos ja jäähalli peruskorjataan.

Kuopion kaupunginvaltuusto valitsi 22.5. keskustan uimahalli–jäähalli-palvelujen toteuttajaksi YIT Oyj:n. Hankekokonaisuuteen kuuluu uuden uimahallin ja pysäköintilaitoksen rakentaminen sekä jäähallin peruskorjaaminen.
Rakennuttaja Janne Pääkkönen Kuopion Tilakeskukselta kertoo, että uimahallin käyttöön ei ole tulossa katkosta. Vanha uimahalli on toiminnassa niin kauan, että uusi uimahalli on saatu rakennettua.
– Uusi uimahalli tulee eri kohtaan, joten vanhaa uimahallia ei tarvitse purkaa pois uuden tieltä. Uusi uimahalli tulee Senaatti-kiinteistöjen parkkipaikalle Suokadun suuntaisesti, Pääkkönen kuvaa.
Uuden uimahallin myötä Kuopion uimahallipalvelut paranevat merkittävästi. Uudesta uimahallista tulee entistä isompi, ja sinne tulee erilaisia altaita kaikille ikäryhmille. Uudessakin uimahallissa tulee olemaan hyppytornit ja lisäksi esimerkiksi poreallas.
– Vanhan uimahallin tekninen kunto alkaa jo armotta olla liian huono. Uuden uimahallin kävijätavoite on 350 000 käyntiä vuodessa. Se on 100 000 käyntiä enemmän kuin vanhan Niiralan uimahallin tavoite.
Uuden uimahallin lisäksi Niiralan monttuun on tarkoitus rakentaa pysäköintilaitos. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan laitokseen tulisi pysäköintitilaa 350 paikkaa. Alkuperäisessä suunnitelmassa uuden uimahallin rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuoden 2018 alkupuolella ja valmista olisi vuonna 2020. Toki aikataulut voivat vielä muuttua.

Liikkuvuutta parannetaan

Jäähallin peruskorjaus pyritään toteuttamaan vaiheittain niin, että se häiritsisi mahdollisimman vähän KalPan toimintaa. Suurimmat työt tullaan tekemään kesäaikaan.
– Jäähallin peruskorjauksessa keskitytään kävijöiden liikkuvuuden parantamiseen. Hallista tehdään ympäriliikuttava, koska nythän hallia ei pääse kokonaan kiertämään. Myös wc- ja oheistiloja tehdään enemmän ja halli parantuu etenkin ”normaalikävijää” ajatellen, Pääkkönen kertoo.