Teatterin kevät tarjoaa komediaa ja flamencoa

Onnennumerot-esitys on näyttelijä Seija Pitkäsen taidonnäyte. Komediallisessa esityksessä katsojalle tarjotaan lukuisia herkullisia kohtauksia, ja naurun aiheita riittää. Kuva: Sami Tirkkonen

Onnennumerot-näytelmä sai ensi-iltansa tiistaina.

Kuopion kaupunginteatterilla viime tiistaina ensi-iltansa saanut Onnennumerot on hilpeä esitys muistisairaasta mummosta (Seija Pitkänen), joka voittaa lotossa. Luvassa on paljon kommelluksia, kun mummon lähipiiri yrittää saada kuponkia itselleen.
Ensi-iltaa olivat saapuneet katsomaan muun muassa Sirpa Riekkinen ja Marja Murtomäki Nilsiästä. Naiset ovat todellisia teatteriystäviä, he käyvät katsomassa lähes kaikki Kuopion kaupunginteatterin esitykset.
Edellisen kerran he olivat teatterissa vain muutama päivä sitten ja seuraavat liput on jo varattu vapuksi. Kuopion kaupunginteatterin esitysten lisäksi he käyvät katsomassa kaikki Nilsiän harrastajateatterin esitykset ja kiertävät katsomassa teatteriesityksiä myös Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä. Ystävysten kulttuuriharrastus ei rajoitu vain teatteriin:
– Yhtenä vuonna kävimme Musiikkikeskuksella niin tiheään, että antoivat jo alennusliput. Olimme jatkuvasti siellä kuuntelemassa milloin mitäkin, rouvat kertovat.
Sirpa ja Marja ovat molemmat jääneet leskiksi ja kulttuuririennoissa kiertäminen on tuonut heille paljon iloa elämään.
– Meillä eläkeläisillähän on aina kiire, naiset nauravat.

Kuopion kaupunginteatterilla on menossa mielenkiintoiset ajat, kun uusi teatterinjohtaja valitaan näinä päivinä.
Tehtävää on hoitanut väliaikaisesti hallintopäällikkö Anu Lehto-Korhonen. Hän sanoo, että viime kuukaudet ovat olleet raskaita, mutta antoisia. Hän on hoitanut teatterinjohtajan työt oman virkansa ohella. Oman haasteensa työhön toi teatterilla tammikuussa sattunut vesivahinko, jonka vuoksi joitakin esityksiä jouduttiin perumaan.
– Vesivahinko oli taloudellinen katastrofi, sillä teatteri menetti sen vuoksi lipputuloja. Mutta nyt esitystoiminta on saatu rullaamaan. Kiinteistön käyttöpäällikkö on tehnyt tosi hyvää työtä asian korjaamiseksi, Lehto-Korhonen sanoo.

LehtoKorhonen ei itse aio hakea teatterinjohtajan tehtävää, vaikka toteaakin viime kuukausien olleen erittäin opettavaista ja mielenkiintoista aikaa.
– Jokaiselle hallintopuolen ihmiselle tekee hyvää katsoa koko teatterin kokonaisuutta. Mutta itse olen hallinto,- talous- ja henkilöstöpuolen ihminen, eikä minulla ole teatterinjohtajan tehtävän vaatimaan taiteellista koulutusta. Kutsumukseni on muissa tehtävissä. Suutari pysyköön lestissään.

Teatterin kevät

  • Onnennumerot sai ensi-iltansa tiistaina.
  • Tänään keskiviikkona ensi-iltaan tulee Bernanda Alban talo.
  • Huomenna 11.4. klo 19 teatterilla järjestetään Carmen linares -flamancokonsertti.
  • Teatterilla järjestetään myös kaksi ilmaistilaisuutta: Tänään keskiviikkona 10.4. kello 18.15. näyttelijä Henna Haverinen haastattelee Bernanda Alban talon ohjaaja Rautiaista ja flamencomusiikin supertähteä Carmen Linaresta.
  • Huomenna 11.4. kello 20.15 ohjaaja Anne Rautiainen haastattelee Minna-lämpiössä illan esiintyjiä: Carmen Linaresta, pianisti Pablo Suarezia, laulaja Lucía Espíniä ja koreografi Kaari Martinia.